Με μεγάλη συμμετοχή, επιτυχία και ευγενή άμιλλα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του αθλήματος, πραγματοποιήθηκε το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών/Εφήβων-Νεανίδων Taekwon-Do (ITF) στις 05, 06 & 07 Φεβρουαρίου 2016 το οποίο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από την Ελληνική Ομοσπονδία Taekwon-Do Ελλάδος (ΑΟΤΕ).

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του Λυκείου Γουβών Τζανίδης Ανδρέας του Ηλία στην κατηγορία των τουλ (tul) 2 dan κατέλαβε την 1η θέση, χρυσό μετάλλιο.

Οι πρώτοι νικητές σε κάθε αγώνισμα και κατηγορία θα αποτελέσουν την Ελληνική Εθνική Ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do I.T.F. το οποίο θα διεξαχθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από 11 μέχρι 17 Απριλίου 2016. Εκεί θα αντιμετωπίσουν περισσότερους από 1000 αθλητές από 30 χώρες.

Ο Τζανίδης Ανδρέας είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3 dan, ασχολείται 12 χρόνια με το Taekwon-Do (ITF) στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρήτια Ακαδημία Taekwon-Do Ηρακλείου. Δάσκαλος και προπονητής του είναι ο Γεροντής Γιάννης, κάτοχος 6 dan, ο οποίος είναι διεθνής εκπαιδευτής.