Από Γερμανία και Αυστρία είχαν αγοράσει τα πυροβόλα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους οι τρεις Βρετανοί Ιρακινής καταγωγής που συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο.

Στα τροχόσπιτα με τα οποία μετακινούνταν είχαν κρύψει ένα κανονικό οπλοστάσιο, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι τρεις άντρες φέρονται ότι είχαν διασχίσει με αυτόν τον τρόπο και ανενόχλητοι σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ είχαν περάσει άλλες τρεις φορές από την χώρα μας! 

Επί περίπου οκτώ ημέρες οι τρεις άντρες, ηλικίας 35, 36 και 40 ετών, διέμεναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι ήταν μέλη της ίδιας οργάνωσης, πιθανότατα εγκληματικής και όχι τρομοκρατικής καθώς εκτιμάται ότι σκοπός της παράνομης μεταφοράς του οπλισμού ήταν η πώληση. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν προηγούμενες συλλήψεις ή εγκληματική δράση για κανέναν εκ των τριών συλληφθέντων. 

Όσον αφορά στην προέλευση του εντοπισθέντος οπλισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τον προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Αυστρία, προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βόρειο Ιράκ. 

Στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης απέδωσε κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, ενώ το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook