Συνέχισε ακάθεκτος ο ντελάλης και ο προπομπός του "Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016" Ζω, Δρω, Δημιουργώ το σεργιάνι του στην ύπαιθρο! Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε σε χωριά του Βρύσινα, του Αγίου Βασιλείου και του Αμαρίου, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, ήταν η πρώτη του φορά, ενθουσιάζοντας τους κατοίκους που υποδέχθηκαν εγκάρδια τους καρναβαλιστές. Σε κάποια χωριά όμως οι εκπλήξεις και τα δρώμενα ήταν κάτι παραπάνω από γεμάτα από ενθουσιασμό και συμμετοχή!

Στους Αγίους Αποστόλους Αμαρίου έγινε ένας γάμος 6 ανδρών με 6 γυναίκες που τους έβγαλαν κυριολεκτικά ασπροπρόσωπους, ρίχνοντάς τους στα ξαφνικά, αλεύρι στο πρόσωπο!

Στην Αγία Φωτεινή Αμαρίου σε στάση εκτός προγράμματος στήθηκε χορός στο δρόμο, ενώ υπαίθριες γιορτές στήθηκαν στα Σελλιά και στον Άγιο Ιωάννη του Αγίου Βασιλείου.

Στην Πατσό Αμαρίου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον ντελάλη και τον προπομπό με παραδοσιακά μακαρόνια σύζουμα στην πλατεία, ενώ σε Σωματά και Αγκουσελιανά στις αίθουσες των Πολιτιστικών Συλλόγων. Στις Πρασσές η υποδοχή έγινε σε παραδοσιακό καφενείο, όπως και στην Κάνεβο και μάλιστα εκτός προγράμματος!

Στο Ρέθυμνο είναι το επόμενο ραντεβού με τον ντελάλη και τον προπομπό του "Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016" Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Η Διαμαντούλα Δελήμπαση μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που έδωσε το παρών σε όλους τους προπομπούς και ως οικοδέσποινα στον Μέρωνα μας μεταφέρει την εμπειρία της και μας καλεί στον προπομπό του Ρεθύμνου: “Απαιτεί πολλή οργάνωση, δεν είναι απλό να οργανώσεις έναν προπομπό, τα τηλεφωνήματα είναι άπειρα, είναι όμως ένα πολύ ωραίο γεγονός να πηγαίνουμε σε απομακρυσμένα χωριά του Ρεθύμνου και να περνάμε καλά. Εισπράττουμε πολύ θετικά και όμορφα σχόλια ακόμα και από ηλικιωμένους ανθρώπους που μας ευχαριστούν επειδή περάσαμε από το χωριό τους και αυτό είναι για εμάς μεγάλη τιμή! Είμαι πολύ χαρούμενη για την ανταπόκριση του κόσμου στον Μέρωνα και τους ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή τους και ως Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Έγινε προσπάθεια να ευχαριστηθούν όλοι με ένα απλό κέρασμα. Σας περιμένουμε την Παρασκευή 19η Φεβρουαρίου στον προπομπό της πόλης του Ρεθύμνου και σας καλώ να είστε ντυμένοι καρναβαλιστές ακόμη και με μια περούκα, ένα καπέλο, μια μάσκα.”

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρ.Κ. ευχαριστεί θερμά τους κατοίκους και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για τη συμμετοχή τους.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Ντελάλης και ο Προπομπός του "Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016" Ζω, Δρω, Δημιουργώ στην πόλη του Ρεθύμνου!
17.00 Έναρξη από πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων) και ακολουθώντας τη διαδρομή Ελευθερίου Βενιζέλου, Χορτάτζη, Λεωφόρος Κουντουριώτη, Βάρδα Καλλέργη, Αρκαδίου, Παλαιολόγου, Εθνικής Αντιστάσεως (πηγάδι).

Δακτύλιος Παλιάς Πόλης για το κυνήγι θησαυρού

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνης «Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.»  ενημερώνει ότι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 θα εφαρμοστεί δακτύλιος Παλιάς Πόλης από τις 08.00 έως και τις 18.00 για λόγους ασφαλείας, καθώς εντός της Παλιάς Πόλης θα υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση παιδιών που θα συμμετάσχουν στο 19ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού.