Με επιτυχία, παρουσία κλήρου, φορέων και πλήθους κόσμου έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας του Μανώλη Μπετεινάκη στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου που οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης με την στήριξη του δήμου Ηρακλείου.

Οι παραβρισκόμενοι που είχαν κατακλύσει τον χώρο της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου θαύμασαν τα 45 έργα υπό τους ήχους της χορωδίας της ΠΕ Ηρακλείου με μαέστρο την Λένα Χατζηγεωργίου, στο πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης, ενώ για τον δημιουργό Μανώλη Μπετεινάκη και την σημαντικότητα της τέχνης του μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλους Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη, ο ηγούμενος της Μονής Τοπλού κ.κ. Φιλόθεος, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης και η ιστορικός τέχνης Ντενίς Αλεβίζου.

Οι ομιλητές παράλληλα επισήμαναν την μεγάλη απήχηση σε Ελλάδα και εξωτερικό της τεχνοτροπίας του Μανώλη Μπετεινάκη και τη διάκριση του έργου της «Αποκαθήλωσης» που ζητήθηκε να εκτίθεται μόνιμα στο παγκοσμίως γνωστό μουσείο «Ερμιτάζ» το οποίο και θα αποτελεί «πρεσβευτή» της Κρήτης και της Κρητικής Σχολής Αγιογραφίας.

Την συγκίνηση τους στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης εξέφρασαν η σύζυγος του αειμνήστου Μανώλη Μπετεινάκη, Ελένη, και ο γιός τους Νίκος για την αποδοχή-μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, αλλά και το γεγονός ότι ο δημιουργός των έργων της έκθεσης ήταν ο μεγάλος απών καθώς έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο ενώ γινόταν παρουσίαση της ίδιας έκθεσης στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας.

«Είμαστε υπερήφανοι ως Περιφέρεια Κρήτης και δήμος που συμβάλλαμε στην οργάνωση της έκθεσης και καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την Βασιλική του Αγ. Μάρκου να δει, να θαυμάσει, τα σημαντικά έργα τέχνης» ανέφεραν οι συνδιοργανωτές της έκθεσης- ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου και θα είναι καθημερινά ανοικτή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, το απόγευμα 5 με 9 το βράδυ. Το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και την Κυριακή κλειστά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook