Ξεσήκωσε τα πλήθη η έναρξη του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ! Χιλιάδες κόσμου είχαν τη χαρά να ζήσουν την εμπειρία του Καρναβαλιού της Κρήτης από κοντά, διασκεδάζοντας με την ψυχή τους από νωρίς το απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ.

Για πρώτη μια καρναβαλική βόλτα (καρναβαλάκι), ξεκίνησε από τη Μεγάλο Πόρτα και περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της παλιάς πόλης, κατέληξε στην ανατολική είσοδο του ενετικού λιμανιού, όπου ο Βασιλιάς Καρνάβαλος με τον “Δήμαρχο”, τα είπαν ένα χεράκι!

 

Και τι δεν είχε η φετινή τελετή έναρξης! Από λέιζερ που δημιουργούσαν λέξεις και σχήματα, έως πυροτεχνήματα μα πάνω από όλα το μεράκι πολλών ανθρώπων στους οποίους βασίζεται το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, κάτι το οποίο τόνισε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, στο μήνυμά του, όπως και ότι το καρναβάλι με τη δύναμή του δίνει ζωή για πολλούς λόγους, συν φέτος επιπλέον με το κοινωνικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης στον εθελοντισμό για δωρεά μυελού των οστών.

Τις φωνές τους σε αυτό το κοινωνικό μήνυμα, ένωσαν και οι καλλιτέχνες Αντώνης Βαρδής και Γιώργος Λιανός με αναφορά στο θέμα αμέσως μετά την προβολή σχετικού τραγουδιού του Αντώνη Ζαχαράκη.

Σε λάτιν ρυθμούς εμφανίστηκαν στην πασαρέλα οι ομάδες με τις στολές τους, ενώ σε αυτούς τους ρυθμούς χόρεψαν και οι πρωταθλητές Γιάννης Τσιμπίδης και Σοφία Σπυροπούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook