Το σκάφος “ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο κατέλαβε την 1η θέση στον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας “ΝΕΑΡΧΟΣ”.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του ΙΟΧ για τον αγώνα:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας “ΝΕΑΡΧΟΣ” την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Χανίων. Την πρώτη θέση κατέλαβε το σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων “ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ” με κυβερνήτη τον Μανώλη Μπαρμπόπουλο.

Τον αγώνα διοργάνωσε το τμήμα ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΙΟΧ και έγινε στο πλαίσιο του κοινού πρωταθλήματος που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ενώ ο αγώνας είχε συνολικό μήκος τα 14 ναυτικά μίλια, ο υψηλός κυματισμός εξαιτίας της κακοκαιρίας της προηγούμενης μέρας, τα θαλάσσια ρεύματα και η διαρκής μείωση της έντασης των ανέμων αποτέλεσαν ιδιαίτερη πρόκληση για τους αγωνιζόμενους. Ο τερματισμός των σκαφών έγινε με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους και αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο της ιστιοπλοΐας στα Χανιά.

Ο ΙΟΧ ευχαριστεί την επιτροπή του αγώνα για την αρωγή τους στην επιτυχή πραγματοποίηση του αγώνα.

Η σειρά κατάταξης είχε ως εξής:

1ο “ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ” με κυβερνήτη τον Εμμανουήλ Μπαρμπόπουλο και πλήρωμα τους: Έμη Παπακωνσταντίνου, Θεόδωρο Γενερίδη, Νίκο Ρώτα, Πάνο Μπαρμπόπουλο και Δημήτρη Αναστασιάδη

2ο “ΑΛΜΥΡΑ” με κυβερνήτη τον Δημήτριο Ναναδάκη και πλήρωμα τους: Γιώργο Αλιφιεράκη, Νικόστρατο Βαρδάκη, Μάνθο Χαροντάκη, Νίκο Ζαχαριουδάκη και Στεφανία Βογιατζή.

3ο “ΜΥΡΙΑ” με κυβερνήτη τον Σταύρο Μαρίνο και πλήρωμα τους: Γιώργο Πετράκη, Νίκο Καμπούρη, και Γιάννη Λύκο.

4ο “ΑΙΘΡΑ” με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους: Παναγιώτη Ρέππα, Κωνσταντίνο Ρώσιο, Λεωνίδα Αντωνίου και τον Οδυσσέα Ποταγό.

5ο “ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ” με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους: Αριστοτέλη Κοτόπουλο, Κλεάνθη Αναστασάκη, Παναγιώτη Παντεζάκο, Κώστα Πλανάκη και Ειρήνη Ντράφη.

6ο “ΑΝΕΜΟΣ” με κυβερνήτη τον Γρηγόρη Κνιθάκη και πλήρωμα τους: Νίκο Τζανάκη, Γιώργο Μαζαράκη, Ευάγγελο Ξέρα και Αλέξανδρο Τζέτζια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook