Οι Οινοποιοί της Κρήτης υποδέχονται τους φίλους του Κρητικού αμπελώνα στην Παγκρήτια Έκθεση «ΟιΝοτικά 2016». Η έκθεση ξεκίνησε απο το Σάββατο και πραγματοποιείται, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες των Κρητικών Οινοποιών, να μιλήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις του Wines of Crete.

Στα ΟιΝοτικά Ηρακλείου θα δούμε:
1.Wine Bar «Blended Syrah με Κρητικές ποικιλίες».
2. Οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
[11:00-20:00] Για όλους τους οινόφιλους
12.00-13.00 Παρουσιάζουμε, με την Νίκη Μηταρέα το νέο της βιβλίο “με Κρασί και Ελληνικά”. (θέσεις περιορισμένες δηλώστε συμμετοχή στο www.winesofcrete.gr).
13.30-15.00 Η Νίκη Μηταρέα και ο Βησσαρίωνας Παρθένης, παρέα με τον Χρήστο Λάπα δημιουργούν ζωντανά νηστίσιμες “λιχουδιές”.

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου
[11:00-15:00] Για επαγγελματίες
15.30-17.00 Ομιλία της Δρ. Μαρίας Αλεμπάκη με τίτλο “Οι Δρόμοι του Κρασιού στη σκιά της οικονομικής κρίσης: Ερευνητικά Αποτελέσματα από την Κρήτη”. (θέσεις περιορισμένες δηλώστε συμμετοχή στο www.winesofcrete.gr ).
17.30-20.00 Σεμινάριο με θέμα «Στον δρόμο των Kρητικών ποικιλιών». Οι Νίκος Μάνεσης, Νίκος Σωμαράκης και Δημήτρης Τσουπέης, μέσα από μια γευστική δοκιμή 6 κρασιών παρουσιάζουν 6 ποικιλίες, μέσα από 2 οπτικές: Οργανοληπτική και Αμπελουργική (θέσεις περιορισμένες δηλώστε συμμετοχή στο www.winesofcrete.gr).

Είσοδος 5€ (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας)