Με όραμα την αλλαγή των συνθηκών κυκλοφορίας  του Ηρακλείου  και κυρίως, την αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών διοργανώνεται για 13η χρονιά η εκστρατεία «ECOMOBILITY» που αφορά την Οικολογική μετακίνηση για να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας, Δήμος Ηρακλείου, οι Επιτροπές Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY, ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και οι συνεργαζόμενοι Επιστημονικοί και Κοινωνικοί Φορείς, συνδιοργανώνουν αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου στις 18:00  μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Mανόλης Καρέλλης» του Δημοτικού Κτηρίου της οδού Ανδρόγεω (2ος Όροφος).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί  η εργασία για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, από τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου,του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου.

Η εκστρατεία αυτή εντάσσεται σε ένα σημαντικό και πολυβραβευμένο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με σκοπό, την ενεργοποίηση των νέων μας στον εντοπισμό προβλημάτων που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των πολιτών στο Ηράκλειο.