Προσπάθεια να βολιδοσκοπήσει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να δεχτεί ο δήμος Χανίων πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, φαίνεται ότι έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, ειδικά την Πέμπτη με Παρασκευή, τηλεφωνήματα και επικοινωνίες από πολιτικούς παράγοντες που διερευνούσαν τη δυνατότητα να δεχτούν και τα Χανιά μέρος των προσφύγων.

Στις συζητήσεις αυτές ο δήμαρχος Χανίων, ανέφερε ρητά ότι ο δήμος Χανίων είναι τελείως ανέτοιμος να δεχτεί και να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων, καθώς δεν διαθέτει καθόλου τις απαραίτητες υποδομές.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων:

Ως δήμος Χανίων είμαστε παντελώς απροετοίμαστοι για να δεχτούμε πρόσφυγες. Αυτό που κάναμε σε 4 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μου και το κάναμε με επιτυχία, έγινε με πάρα πολύ μεγάλο κόπο και δυσκολίες καθώς δεν διαθέτουμε τους κατάλληλους χώρους υποδοχής. Έχοντας λοιπόν αυτή την εμπειρία θα ήθελα να πω στους εκπροσώπους της κυβέρνησης, ότι εδώ στα Χανιά δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές. 

Μάλιστα εφιστά την προσοχή προς την κυβέρνηση να μην γίνουν κινήσεις που θα βλάψουν τον τουρισμό και θα δυναμιτίσουν την τουριστική περίοδο που ανοίγει αυλαία σε λίγο χρονικό διάστημα:

Αρχίζει μια τουριστική περίοδος σε λίγες μέρες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η χώρα μας ζει από τη βοήθεια που μας φέρνει ο τουρισμός. Άρα προσοχή! Εμείς βεβαίως, θέλουμε να βοηθήσουμε και θα λάβουμε και πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό όμως ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι με τετοιο τρόπο ώστε να μην διαταράξει εδώ την οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι μόλις χθες ο κ. Μουζάλας διέψευσε τις πληροφορίες για 120 hot spot σε όλη τη χώρα και διευκρίνησε ότι εξετάζεται η δημιουργία 4 κέντρων υποδοχής στη Μακεδονία, δυο εκ των οποίων στο Κιλκίς και τα Διαβατά, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook