Χαμηλώνει τους τόνους στην κόντρα του με τους αγρότες με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής αναφέρεται και στις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΑΣΗ για στενό του συνεργάτη ο οποίος οφείλει στην Ένωση 650.000 ευρώ, αναφέροντας πως πρόκειται για παραφιλολογία καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει ειδικούς έμμισθους συνεργάτες.

Ο κ. Ηγουμενίδης τόνισε πως χρησιμοποίησε τον "ατυχή" χαρακτηρισμό "αποβράσματα" εν βρασμώ ψυχής, ξεκαθαρίζει ωστόσο πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο αναφέροντας πως "Η κυβερνητική πλειοψηφία, η Κυβέρνηση, που κορμός της είναι η Αριστερά, ούτε κινδύνεψε ούτε κινδυνεύει ούτε πρόκειται να κινδυνεύσει από εμένα."

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επαναλαμβάνω για τελευταία φορά, ότι δεν έχω προσωπική διαφορά με κανέναν από τους πρωταγωνιστές του γνωστού επεισοδίου, ούτε πρέπει τέτοιες ενέργειες να αντιμετωπίζονται ως προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσον αφορά την ατυχή έκφραση που χρησιμοποίησα εν βρασμώ ψυχής, δεν απηχεί σε καμία περίπτωση τη στάση μου απέναντι στο αγροτικό κίνημα,  στους αγρότες και τους εκπροσώπους τους, ούτε απευθυνόταν σε αυτούς.

Παρακαλώ επίσης να σταματήσει η όποια παραφιλολογία περί ειδικών έμμισθων συνεργατών με μεμπτές υποθέσεις, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν δεν διαθέτω τέτοιους. Εκτός κι αν κάποιοι υπονοούν την εθελοντική προσφορά υποστηρικτών της συλλογικής μας προσπάθειας.  

Θα επαναλάβω, τέλος, για μια ακόμη φορά, όσα είπα και στη Βουλή:

«Δεν υποκύπτω σε πιέσεις, δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν με τρομοκρατούν οι απειλές από όπου και αν προέρχονται[…] Όλοι όσοι μέσα από την προσδοκώμενη υποχώρησή μου στις φοβέρες τους, επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πυροδότηση ενδεχόμενων πολιτικών εξελίξεων, ας το ακούσουν και από αυτό εδώ το Βήμα από εμένα πολύ καλά. Απευθύνονται σε λάθος άτομο![…] Η κυβερνητική πλειοψηφία, η Κυβέρνηση, που κορμός της είναι η Αριστερά, ούτε κινδύνεψε ούτε κινδυνεύει ούτε πρόκειται να κινδυνεύσει από εμένα. Αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αυτή τη θέση καταθέτω στον λαό μας και γι’ αυτή μου τη θέση θα κριθώ από τον λαό μας.»