Τελευταία ενημέρωση 21:45

Μακελειό με 27 νεκρούς και 75 τραυματίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε πάρκο στο κέντρο της Άγκυρας στις 18:35 τοπική ώρα. Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι όπου βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά κτήρια και συγκεκριμένα κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της έκρηξης

Όπως μετέδωσε το NTV η έκρηξη σημειώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε λεωφορείο χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και πόσοι επιβάτες επέβαιναν σε αυτό.

 
 

Σύμφωνα με το Reuters μετά την έκρηξη ακούστηκαν και πυροβολισμοί. Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε, δε, ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι. Εικόνες που αναρτούν χρήστες του Twitter δείχνουν καμένα οχήματα και τουλάχιστον ένα καμένο λεωφορείο. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015. Πριν από έναν μήνα κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε στρατιωτικό κομβόι στην Άγκυρα που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων. Τον Οκτώβριο 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανά σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικά κτήρια και σπίτια σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας ζητώντας από αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook