Δύσκολο ως και απαγορευτικό θα είναι το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα αν συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες οι οποίες ήδη δημιούργησαν προβλήματα στην ολοκλήρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, στην Κρήτη την Καθαρά Δευτέρα, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά αλλά και στα ανατολικά της Κρήτης με μικρότερη ένταση.Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν..Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς

Η πρόγνωση του καιρού στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα). Τα φαινόμενα, τα όποια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα ανατολικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βραδύ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές (700-800 μέτρα) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νότια, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (800 μέτρα) μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς κελσίου.