Με αφορμή την εγκατάσταση της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας «ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.» και την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΑΛΛΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ», η ΔΕΥΑΧ ανακοίνωσεότι από Δευτέρα 21 Μαρτίου θα ισχύσει η διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στην περιοχή Κουνουπιδιανά-Πλακούρες και συγκεκριμένα στα τμήματα της Επαρχιακής οδού Προφήτη Ηλία – Μονής Αγίας Τριάδας (συνέχεια της Λεωφ. Ελ.Βενιζέλου) από το Ρέμα Βόθωνα έως τη διασταύρωση με την οδό Ακρωτηρίου (Πλατιά Στράτα) και επί της οδού Ακρωτηρίου (Πλατιά Στράτα) από τη στροφή για Πλακούρες (διασταύρωση με Λεωφ. Ελ.Βενιζέλου) έως τη διασταύρωση με την 3η πάροδο Αγ.Πάντων. Η ανωτέρω διακοπή είναι απαραίτητη για την κατασκευή αγωγών ομβρίων διαμέτρου Φ1000 και Φ800 και ενδεικτικά προβλέπεται έως τα μέσα Μαΐου 2016.

Το συνολικό έργο στην περιοχή προβλέπει αγωγούς ομβρίων συνολικού μήκους 2.200μ επί των οδών Ιωσηφίνας – Αγ. Πάντων (μπροστά από Δημοτικό Σχολείο) – Επαρχιακής οδού Προφήτη Ηλία – Μονής Αγίας Τριάδας (Ελ. Βενιζέλου) έως τις Πλακούρες (Βόθωνα) και Ακρωτηρίου (Πλατιά Στράτα) – Ομήρου.

Οι αγωγοί  θα είναι από πλαστικούς σωλήνες δομημένου τοιχώματος, διαμέτρου Φ600, Φ800 και Φ1000. Επίσης θα κατασκευαστούν και τα προβλεπόμενα φρεάτια επίσκεψης αγωγών ομβρίων καθώς και τα αναγκαία φρεάτια και εσχάρες υδροσυλλογής. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και θα γίνεται τμηματική διακοπή κυκλοφορίας ξεκινώντας από τα δύο πρώτα τμήματα της Επαρχιακής οδού και της οδού Ακρωτηρίου. Ο συνολικός χρόνος τμηματικών διακοπών κυκλοφορίας εκτιμάται στους έξι μήνες.

Επισημαίνεται ότι το έργο «ΔΙΚΤΥΑ ΟΜΒΡΙΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ & ΑΛΛΩΝ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ» περιλαμβάνει την κατασκευή περίπου 4.000 μ αγωγών ομβρίων διαμέτρων Φ1000-Φ800-Φ600-Φ400 με τα αντίστοιχα φρεάτια επίσκεψης και εσχάρες υδροσυλλογής. Κύριος του έργου καθώς και φορέας υλοποίησής του είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ενώ Διευθύνουσα Υπηρεσία είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και αναδόχος εργοληπτική εταιρεία η «ΔΡΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ήταν 1.949.550,00 € (με Φ.Π.Α.) ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 951.857,28 € (με Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί πλήρως από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. ΧΑΝΙΩΝ.

Με το σημαντικό αυτό έργο υποδομής θωρακίζεται η αντιπλημμυρική προστασία σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων και κυρίως στο σημαντικό αυτό τμήμα της Δ.Ε. Κουνουπιδιανών, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Το έργο, που είναι μη ανταποδοτικού χαρακτήρα, χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και αναδεικνύει έμπρακτα τη σημαντική και πολύτιμη κοινωνική προσφορά της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων στον τόπο μας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής και των  οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν και ειδικά στις περιοχές Πλακούρες και Καμπάνι, των οποίων η έξοδος θα είναι μέσω των κεντρικών οδών προς Καλαθά, Αργουλιδέ και Καθιανά. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οι κατευθυνόμενοι προς Καμπάνι δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δρόμο μέσω Κουνουπιδιανών, αλλά τις προσβάσεις μέσω Καλαθά, Αργουλιδέ και Καθιανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook