Την Κυριακή 20-3-2016 περισσότερα από  120 μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης από τον Άγιο Νικόλαο, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας και συγκεκριμένα στη Νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας. Μόνο για τους ξεναγούς άνοιξε τις πύλες του και το νέο Μουσείο “της εποχής του Ομήρου” που τα εγκαίνια του θα πραγματοποιηθούν στην αρχή του καλοκαιριού.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

“Εκφράζουμε τα θερμότατα συγχαρητήρια μας στον Καθηγητή κο Ν. Σταμπολίδη και την ομάδα του, για το εξαιρετικό επιστημονικό τους έργο, τον άρτια οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο που φωτίζει στους “σκοτεινούς αιώνες”  της πρωτογεωμετρικής περιόδου, με  σύγχρονους τρόπους παρουσίασης.  Του εκφράζουμε επίσης τις  ευχαριστίες μας που, ως δάσκαλός όλων μας και  παρά το φόρτο εργασίας του,  αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα, για να μας ξεναγήσει. 

Από το Δήμο Ρεθύμνου, που είναι αρωγός του πολιτισμού και του τουρισμού, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Πέπη  Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη, που με πολλή αγάπη και φροντίδα, κατάφερε σε πολύ  σύντομο χρονικό διάστημα να καθαριστεί και να γίνει οδικά προσβάσιμος, ο αρχαιολογικός χώρος της Ορθής Πέτρας.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και για πρώτη φορά μεγάλα λεωφορεία 54 θέσεων, κατάφεραν να φθάσουν μέχρι την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ορθής Πέτρας, στην Ελεύθερνα.

Ευχόμαστε καλή δύναμη  και σύντομα  να απολαύσουν οι επισκέπτες της Κρήτης, ολοκληρωμένα και συνδυαστικά, τη φύση και τον πολιτισμό της Ελλάδας”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook