Μειωμένες είναι οι προσφυγικές ροές που φτάνουν από τα νησιά του Αιγαίου στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί παραμένουν, σύμφωνα με την τελευταία (επίσημη) καταμέτρηση, 5.330 πρόσφυγες και οι σκηνές έχουν φτάσει μέχρι τις αποβάθρες, από όπου σαλπάρουν τα πλοία προς τα νησιά.

Το πρωί κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας μόνο 17  πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 2» χωρίς να μεταφέρει κανέναν πρόσφυγα.

Την Κυριακή δεν έφτασε κανένας πρόσφυγας από τα νησιά, καθώς η κατάσταση στον Πειραιά παραμένει ασφυκτική.

Στο λιμάνι καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν, κυρίως σε βρεφικό γάλα, ενώ πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και υψηλό πυρετό.

Η βροχή των τελευταίων ημερών ανάγκασε πολλούς να διαλέξουν ή τις βρεγμένες σκηνές τους ή τα στεγασμένα, αλλά αποπνικτικά στεγασμένα κτίρια του λιμανιού.

Οι περισσότεροι δηλώνουν αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα. Παράλληλα, αρνούνται να μεταφερθούν στις δομές που έχουν κατασκευαστεί μιας και όσοι πήγαν σε κάποιες από αυτές, επέστρεψαν πίσω καταγγέλλοντας άθλιες συνθήκες και παρουσία αστυνομίας και στρατού.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook