Ο σύλλογος “Συνομιλώντας με τοπν Μινωικό Πολιτισμό” διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 19.30 εκδήλωση παρουσίασης  του βιβλίου του μέλους του συλλόγου γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη: «..Διός τάφος Κρήτη Σικελία: Μύθος – Ιστορική γεωγραφία», στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου (στο λιμάνι δίπλα από τα ΚΤΕΛ).

Στο βιβλίο καταγράφεται η πρωτογενής ιστορικο – γεωγραφική έρευνα του συγγραφέα για ένα γρίφο 24 αιώνων. Οι καταγραφές για τον επονομαζόμενο Τάφο του Δία ξεκινούν από τον 3ο -4ο προχριστιανικό αιώνα και φτάνουν έως τον 15ο μετά Χριστό αιώνα. Η έρευνα εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού –Συλλάμου –Γιούχτα, συνεχίσθηκε στη Σικελία στο τρίγωνο Ακράγαντας – Μινώα η επονομασθείσα Ηράκλεια – Αρχαία Κάμικος σημερινό Sant’ Angelo Muxaro.

Παρατίθενται οι πρωτογενείς καταγραφές (περί τις είκοσι) των αρχαίων και εκκλησιαστικών συγγραφέων για τον «τάφο του Δία» και αναζητείται στη Σικελία ο μυθολογικός θάνατος, η ταφή (τρεις γενιές πριν τα Τρωικά σύμφωνα με τον Ηρόδοτο) και η παράδοση των οστών του Μίνωα στους Κρήτες μετά από 8-9 αιώνες, στα ιστορικά χρόνια (480 π.Χ.).

Οδηγοί στην αναζήτηση ο Ηρόδοτος, ο Απολλόδωρος, ο Διόδωρος Σικελιώτης, οι σύγχρονες έρευνες των Ιταλών και Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωγράφων αλλά και η επί τόπου επίσκεψη του γεωλόγου – ερευνητή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook