Την Παρασκευή 1η Απριλίου, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΜΑΙΧ σε συνεργασία με τον Σεφ του Ινστιτούτου και Πρόεδρο του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας, αναλαμβάνουν να ετοιμάσουν και να διανείμουν το γεύμα που προσφέρεται στην Κοινωνική Κουζίνα Χανίων. 

Το Ινστιτούτο και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του, μέσω της εθελοντικής αυτής δράσης θέλουν να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξή τους στο έργο της Κοινωνικής Κουζίνας, τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς τους άπορους, κατοίκους της πόλης μας. 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση “πιστεύουμε πως σε εποχές αναμφισβήτητα δύσκολες, αξίζει να υποστηρίζουμε, να συμμετέχουμε και να ενισχύουμε κοινωνικές δομές που βασίζονται στις αρχές της συλλογικότητας και της αυτό-οργάνωσης που δραστηριοποιούνται στην ικανοποίηση αναφαίρετων δικαιωμάτων του ανθρώπου, όπως η σίτιση.

Άλλωστε, το ΜΑΙΧ, ένα Ινστιτούτο με έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αντιμετωπίζει τη διασύνδεση του με την τοπική κοινωνία ως κύριο συστατικό των ακαδημαϊκών και ερευνητικών του δραστηριοτήτων και χαιρετίζει πρωτοβουλίες και δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.”

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook