Την έκτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης επισκέφθηκε κατόπιν προσκλήσεως ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Βαγγέλης Κακατσάκης τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016. 

Οι μαθητές επ' ευκαιρία της Ημέρας Ποίησης 21 Μαρτίου αναζητώντας ποιητές του τόπου τους, διάβασαν το ποίημα "Δάσκαλος" από την ποιητική συλλογή "Όταν γίνεις ποίημα" του κ. Κακατσάκη τους άρεσε πολύ και εξέφρασαν την επιθυμία να τον γνωρίσουν από κοντά.

Μάλιστα, αναζητώντας πληροφορίες γι' αυτόν, διαπίστωσαν ότι θήτευσε για πολλά χρόνια ως δάσκαλος. Επιπλέον, ως μικροί δημοσιογράφοι της μαθητικής εφημερίδας "Μαθητικά Χαμόγελα", η οποία διανύει τον έκτο χρόνο κυκλοφορίας της, θέλησαν να συνομιλήσουν μαζί του σχετικά με την ιδιότητα του ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και να ζητήσουν τις συμβουλές του.

Βάση της όλης συζήτησης που διηύθυνε ο καλεσμένος μας ήταν η φράση του Τζ. Έλιοτ:  "Φυτεύοντας περισσότερες τριανταφυλλιές, έχουμε περισσότερα τριαντάφυλλα”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις για τη ζωή και το έργο του, τα ενδιαφέροντά του και εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με το ποίημα που είχαν μελετήσει. Επιπλέον, είχαν φτιάξει ένα σχετικό βιβλίο με ζωγραφιές και κείμενα, το οποίο και του χάρισαν. Ο κ. Κακατσάκης χάρισε για την βιβλιοθήκη της τάξης  το βιβλίο "Στα Πεταχτά"  (2012) με σταχυολογήματα από άρθρα του στην εφημερίδα "Χανιώτικα Νέα" και ευχαρίστησε τους μικρούς μαθητές.  

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά που την καταχάρηκαν. Οι γνώμες τους  σε προσεχή Παιδότοπο …