Η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων και Καταναλωτών των ΗΠΑ έκδωσε μια δημόσια ανακοίνωση εκ μέρους της Toshiba η οποία προειδοποιεί περίπου 91.000 χρήστες στις ΗΠΑ και άλλους 10.000 στον Καναδά σχετικά με ένα θέμα στην μπαταρία του Toshiba laptop τους.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της ανάκλησης το ζήτημα επηρεάζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που έχουν εγκατασταθεί σε μοντέλα Portege, Satellite και Tecra. Ο κατασκευαστής του μοντέλου της μπαταρίας είναι η Panasonic.

Όπως γράφει το secnews, όλα τα laptops που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά το διάστημα μεταξύ του Ιουνίου του 2011 και Ιανουαρίου του 2016 και κατασκευάστηκαν στην Κίνα και στην Ιαπωνία επηρεάζονται. Τα laptops πουλήθηκαν κυρίως μέσω Office Depot, Staples και Toshibadirect.com αλλά και από άλλα καταστήματα ηλεκτρονικών και online websites.

Η Toshiba δήλωσε ότι αυτές οι μπαταρίες μπορούν να υπερθερμανθούν και να λιώσουν με την πιθανότητα να βλάψουν τους ιδιοκτήτες τους. Τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας λένε ότι 39 μοντέλα μπορεί να έχουν επηρεαστεί. Η Toshiba δημοσίευσε μια σελίδα όπου παρέχει οδηγίες για το πώς να ανακαλύψεις αν ένα laptop επηρεάζεται από το ζήτημα ή όχι.

Παράλληλα η εταιρεία αναφέρει ότι ο απλούστερος τρόπος να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με τη μπαταρία είναι οι χρήστες να χρησιμοποιούν το laptops τους με τον AC φορτιστή του συνδεδεμένο όλη την ώρα.