Τον μεγάλο αριθμό μη αδειοδοτημένων συνεργείων που λειτουργούν στο περιθώριο της πραγματικής οικονομίας ανέδειξαν ως το σημαντικότερο πρόβλημα του κλάδου τους τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Νομού Χανίων κατά τη συνάντησή τους με το βουλευτή Χανίων κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη

Κατά τους εκπροσώπους των επισκευαστών τα χωρίς άδεια συνεργεία εκτός από το ότι αποτελούν παράγοντες φοροδιαφυγής, δεν παρέχουν εγγυημένη ασφάλεια, δεν τηρούν τους εργασιακούς κανόνες, ενώ δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος. Εκτός τούτου, κατά τους εκπροσώπους του κλάδου, όσα «συνεργεία» στερούνται αδείας, δεν ανακυκλώνουν νομίμως τα υλικά απόρριψης με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Ως πιθανή λύση υποδείχθηκε να καταστεί υποχρεωτική μόνο από πιστοποιημένα συνεργεία η εκτέλεση των  υποδείξεων των ΚΤΕΟ προς τους ιδιοκτήτες οχημάτων να προβούν σε επιδιορθώσεις. Επίσης η πιστοποίηση των συνεργείων να γίνεται με διαδικασίες αξιόπιστες και διαφανείς.

Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει επεξεργασία των προτάσεων και υποβολή από τον κ. Μπαλωμενάκη στο αρμόδιο Υπουργείο προς περαιτέρω εξέταση και επίλυση.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου στη συνάντηση πήραν μέρος οι κ.κ. Μανώλης Κοτσάκης, Βαγγέλης Μυριδάκης, Χαράλαμπος Πετράκης, Στέφανος Βενετάκης και Χαράλαμπος Καρακίτσος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook