Νέο, μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χθες το βράδυ χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη έκρηξη στην βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. Τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας είναι δρακόντεια, ενώ άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), με πλήρη εξάρτηση, βρίσκονται πίσω από την είσοδο και έξοδο του προεδρικού μεγάρου.

Είναι η τρίτη νύχτα που οι πολίτες διαδηλώνουν μαζικά έξω από το προεδρικό μέγαρο, γεγονός πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα. Οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους φορούν μαύρες φανέλες, κρατούν πλακάτ με συνθήματα όπως «να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, όχι συγκάλυψη, το δάκρυ θα γίνει ποτάμι και θα τους παρασύρει όλους». Οι πολίτες αξιώνουν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια φωνάζοντας « Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και οι υπουργοί σου».

Μετά από έντονη διαμαρτυρία αποκαταστάθηκε η ηλεκτροφώτιση της λεωφόρου μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Στον ανδριάντα του ήρωα της ΕΟΚΑ Κυριάκου Μάτση, πλησίον του προεδρικού μεγάρου, πολίτες παίρνουν το λόγο και εκφράζουν τις απόψεις τους, ενώ γνωστοί καλλιτέχνες διαβάζουν ποιήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook