Ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνης, απέναντι στον δάσκαλο που είχε κατηγορηθεί σε ραδιοφωνική εκπομπή του hxonews.gr για απρεπή συμπεριφορά στα παιδιά. 

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα του συλλόγου:

“Στις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, όπως είναι αυτή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το πρώτο θύμα είναι η παιδεία και η εκπαιδευτική κοινότητα. Οι «αρχιτέκτονες» της κρίσης αξιών που βιώνουμε γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως η έλλειψη παιδείας είναι το βασικό θεμέλιο για να χτίσεις μία κοινωνία υποταγμένη στο σύστημα που υπηρετούν. Την υποτιμούν με την ελλιπή χρηματοδότηση, την ελλιπέστατη στελέχωση των σχολείων μας, με αμφιλεγόμενα σχολικά εγχειρίδια, με την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Αδιοριστία, απαξίωση του έργου του, συστηματική αγνόηση των προτάσεων και ιδεών του, κόλλημα στον τοίχο με κάθε ευκαιρία.

Αγόγγυστος ενορχηστρωτής της καλά στοχευμένης επίθεσης στην εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και σε και σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, τα ΜΜΕ. Την επικαιρότητα απασχολεί ένα ακόμα θύμα του ενημερωτικού κανιβαλισμού, ο Ά. Τ. Η δίωξη που του ασκείται έχει γίνει βορά στα σαρκοφάγα ΜΜΕ επιδιώκοντας τον διασυρμό του.

Δε συναινούμε σε διώξεις που σχετίζονται με τη συνδικαλιστική, πολιτική, πολιτιστική ή άλλης μορφής δράση εκπαιδευτικών. Δώσαμε μάχη να επανέλθει το Τεκμήριο της Αθωότητας, που είχε ανασταλεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα πολλοί εκπαιδευτικοί να τεθούν  σε αργία ή διαθεσιμότητα μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφασίσει διαφορετικά, εκτιμώντας τα στοιχεία της κάθε υπόθεσης.

Δεν πρέπει να σπιλώνεται η υπόληψη και η προσωπικότητα κανενός με την έκθεση του στα ΜΜΕ. Κανείς δεν πρέπει να διασύρεται στο όνομα της ενημέρωσης.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook