Παρουσία τοπικών αρχών, φορέων, εκπροσώπων του πολιτισμού και πολιτών έγιναν χθες βράδυ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, τα εγκαίνια της έκθεσης «Γιώργος Κουνάλης: Στην τέχνη όπως και στην ζωή» και λίγες μέρες μετά, στις 12 Απριλίου ανοίγει η έκθεση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο «Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης: Ομορφιά και αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά». Στη συνέχεια, η έκθεση «Κουνάλη» θα μεταφερθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως και η έκθεση «Γεωργιάδη» στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. 

«Ως Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στη διοργάνωση της έκθεσης που εγκαινιάζουμε στα Χανιά, είναι μια έκθεση που σηματοδοτεί την ενιαία πολιτιστική ταυτότητα της Κρήτης, καθώς σε λίγες ημέρες μια άλλη παράλληλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο. Ολοκληρώνεται έτσι ένας πρωτότυπος εικαστικός κύκλος, που αφιερώνεται σε δυο σπουδαίους δημιουργούς στο Γιώργο Κουνάλη και στο Γιώργο Θωμά Γεωργιάδη» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα συνεχάρη για την συνεργασία-συνδιοργάνωση τους δήμους Χανίων, Ηρακλείου, την Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και όλους όσους βοηθούν στην υλοποίηση-παρουσίαση των εκθέσεων.

Επίσης για την εικαστική συνεργασία αλλά και στην σημαντικότητα της έκθεσης του Γιώργου Κουνάλη αναφέρθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης σε χαιρετισμό τους η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων Βαρβάρα Περράκη, ο Πρόεδρος της δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων Γιώργος Βαρουδάκης, η επιμελήτρια της έκθεσης Σοφία Μαυρουδή και η προϊσταμένη της Πινακοθήκης Αθηνά Γιαννουλάκη.

Στην τελετή των εγκαινίων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Βιργινία Μανασάκη και Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μιχελογιάννης, εκπρόσωποι φορέων κ.α. Παρούσα στα εγκαίνια ήταν η σύζυγος του καλλιτέχνη Δώρα Κουνάλη η οποία ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους εκπροσώπους του δήμου και της Πινακοθήκης για την οργάνωση της έκθεσης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την συγκίνηση της για το εικαστικό έργο του συζύγου της. 

Η έκθεση περιλαμβάνει 100 έργα του Γιώργου Κουνάλη με τέσσερις θεματικές ενότητες, πορτραίτα, φύση-δέντρα, τα αντικείμενα του εργαστηρίου του ζωγράφου, ο Ερωτόκριτος,  τα οποία και εντυπωσίασαν τους παραβρισκόμενους.  


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook