Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλεια, με απόφασή της, ενέκρινε τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των Περιφερειακών Αεροδρομίων της Ομάδας Α μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην ΟΜΑΔΑ Α ανήκουν τα αεροδρόμια: 1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της Ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού  επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

- Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

- Παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

- Παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.

Υπενθυμίζεται ότι τέλος του χρόνου αναμένεται να υπογραφεί η τελική συμφωνία μεταξύ της γερμανικής Fraport και του ομίλου Κοπελούζου για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η οποία θα ενεργοποιήσει και την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος του 1,23 δισ. ευρώ αλλά και επενδύσεις ύψους 330 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροδρομίων.