Επίθεση από τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά στοιχεία δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Κρυμμένοι πίσω από κουκούλες και κράνη 16 άτομα που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Πρόκειται για την έκφανση της αληθινής βίας μετά τις επίσημες απειλές που δέχεται η εφημερίδα για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της. 

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας»

Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας  ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.

 

Πηγή: protothema.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook