Μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών μαζί με τους εκπαιδευτικούς παρουσιάζουν τα σχολεία τους στην οδό Κοραή και σας καλούν να τους γνωρίσετε.

Από χαρούμενες φωνές παιδιών όλων των ηλικιών, κατακλύστηκε σήμερα η οδός Κοραή των Χανίων, στην οποία υπάρχουν πέντε σχολικές μονάδες, από Νηπιαγωγεία και Δημοτικό, μέχρι Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τα ιστορικά σχολεία της οδού Κοραή διοργάνωσαν για πρώτη φορά φέτος διήμερο εκδηλώσεων υπο τον τίτλο: «Η Άνοιξη της Κοραή. Τα σχολεία συνομιλούν μεταξύ τους και με την πόλη».

Πρόκειται για ένα «άνοιγμα» των σχολείων προς την τοπική κοινωνία παρέχοντας την δυνατότητα στους μαθητές και μαθήτριες να παρουσιάσουν την δουλειά και τις  δημιουργικές τους δεξιότητες.

Στόχος είναι αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός , όπως εξηγεί ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χανίων Αντώνης Αθανασάκης.

 

 

Το πρωί της Παρασκευής το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε παρουσίαση πειραμάτων από τις Ε’ και ΣΤ’τάξεις του 3ου Δημοτικού. Χορωδία και ορχήστρα από την Γ’ τάξη του 3ου Δημοτικού. Παραδοσιακά παιχνίδια με την Γ’ τάξη του 3ου Δημοτικού. Εξελικτική πορεία εκπαίδευσης μέσα από μια ποδηλατική δράση της Γ’ τάξης του 3ου Δημοτικού. Παιχνίδια της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού σε συνεργασία με τους “Οδηγούς”. Βιωματικό παιχνίδι ενάντια στις εξαρτήσεις, με την Α’ τάξη του 2ου Λυκείου και την Στ’ του 3ου Δημοτικού. Τουρνουά μπάσκετ, πινγκ πονγκ και βόλεϊ μεταξύ Λυκείων, παρουσίαση πειραμάτων από την ομάδα “Δευτερόνια” του 2ου Γυμνασίου, κ.ά.

 Το Σάββατο 9 Απριλίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Στις 10 πμ παρουσίαση εκθεμάτων και σχεδίασης τρισδιάστατου εκτυπωτή από το 1ο ΕΠΑ.Λ., στις 10 τουρνουά μπάσκετ 2ου Γυμνασίου.
Στις 11 πμ  “Φυσικά” του δρόμου με το ΕΚΦΕ Χανίων (πειράματα).
Στις 12 μ  “περιβαλλοντικό παιχνίδι για τη σωστή διαχείριση του νερού” από το Κ.Π.Ε. Βάμου 
Στις 12.30 μμ. ποδηλατοδρομία μετά μουσικής στους δρόμους της πόλης από τους “ΠοδηΛάτρεις”, τη μουσική συντροφιά “Καθ’ ωδών” και μαθητές, γονείς και καθηγητές των σχολείων. 
Το απόγευμα στις 6 μ.μ. συνέχιση τουρνουά των σχολείων – τελικοί, στις 6.30 μ.μ. εκδήλωση από τα Ολ. Νηπιαγωγεία 3ο και 4ο Χανίων, στις 7.15 μ.μ. κρητικοί χοροί από το 2ο Λύκειο και το 1ο ΕΠΑ.Λ, κ.ά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook