Την ώρα που οι εταίροι λόγο του απίθανου θέματος των τηλεφωνικών υποκλοπών καλούν τους εκπροσώπους τους για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλες, αντί να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη έως τώρα, μίας ακόμα ξευτίλας μας δηλαδή, κάποιοι περισσότερο πατριώτες από τους άλλους θεωρώντας πως τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα είναι λίγα, ιδρύουν έναν ακόμα φορέα το ιδεολογικό στίγμα του οποίου τοποθετούν ανάμεσα στη ΝΔ και τη ΧΑ. Για να δικαιολογήσουν την αγωνία τους να εισπράξουν και αυτοί ένα κομμάτι από τα ψίχουλα του χώρου, «σπρώχνουν» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα αριστερά τοποθετώντας το στο χώρο του κέντρου. Τι να πει κανείς για τη νοητική θολούρα που απαιτεί ιδεολογική καθαρότητα πέρα από καλή τύχη.
 
Για τα όσα συμβαίνουν στην τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης τα είπαμε χθες. Εδώ που φτάσαμε το σημαντικό είναι να κλείσει διαδικασία, τίποτα άλλο. Πρόκειται άλλωστε για φύλο συκής της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων, με το ΔΝΤ να αντιστέκεται έστω και για την τιμή των όπλων. Το προσχηματικό της υπόθεσης αποδεικνύει η επίσημη παραδοχή της προετοιμασίας δύο κειμένων, ενός με τη συμφωνία των ευρωπαίων και ένα με τις επιφυλάξεις του ΔΝΤ. Το θέμα λοιπόν είναι τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι, όταν με την εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, όλοι διαπιστώσουν πως το πράγμα δεν βγαίνει. Ας ελπίσουμε πως τουλάχιστον από τους εταίρους κάποια πρόνοια έχει ληφθεί, γιατί αν έχουν επιβληθεί αυτόματες αναπροσαρμογές, να αυξάνονται αυτόματα δηλαδή οι φόροι ή να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Υπάρχει βέβαια και ένας ακόμα αστάθμητος παράγοντας, που έως το τέλος του καλοκαιριού μπορεί να έχει ριζοσπαστικοποιήσει (πραγματικά και όχι στο όνομα), ολόκληρες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Βλέπετε, όσο θετικά και να βλέπει η μέση ελληνική οικογένεια το δράμα των μεταναστών και των προσφύγων, όσο και να θέλει να προσφέρει και να ανακουφίσει, το κλείσιμο των συνόρων και ο συνακόλουθος εγκλωβισμός τους στη χώρα μας, εύκολα μπορεί να εκτροχιάσει τα πράγματα. Ο χαρακτηρισμός της Ειδομένης σαν υγειονομικής βόμβας, η καταστροφή της τουριστικής περιόδου σε ολόκληρα νησιά, οι ταραχές μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, η παραβατική συμπεριφορά που μοιραία κάποιοι από αυτούς θα δείξουν, είναι στοιχεία που θα γίνουν εύπλαστο υλικό στα χέρια επιτήδειων.
 
Βρισκόμαστε στην ώρα που η λογική πρέπει να επιστρέψει στην καθημερινότητα μας και κυρίως στη διακυβέρνηση μας. Δικαιώματα στην χώρα τους δεν έχουν φυσικά μόνο οι γηγενείς, δεν είναι από την άλλη όμως δυνατό οι γηγενείς να μην έχουν δικαιώματα. Δεν είναι δυνατό για παράδειγμα να γίνονται εκδηλώσεις με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, στο ανώτατο επίπεδο να εκδηλώνεται η βεβαιότητα για επιπλέον επενδύσεις και ταυτόχρονα να επιτρέπεται σε ομάδες μεταναστών να αποκλείουν τις σιδηροδρομικές γραμμές εμποδίζοντας τα προϊόντα να φτάσουν στις αγορές της Ευρώπης. Από ιδεολογίες χορτάσαμε, κοινή, κοινότατη λογική μας λείπει.                  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook