Σε 15 προσαγωγές ατόμων, κυρίως από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι εμφανίζονται ως αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, προχώρησε σήμερα η αστυνομία κοντά στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα προσήχθησαν από τη γέφυρα του Αξιού 5 γερμανοί υπήκοοι, 2 Βρετανοί, ένας Ολλανδός, ένας Αυστριακός, ένας Πορτογάλος, 2 Σουηδοί, ένας Τσέχος και δύο Έλληνες.

Όλοι τους δήλωσαν αλληλέγγυοι και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για εξακρίβωση στοιχείων, όμως σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, κανείς δεν ανήκει σε κάποια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εξ αυτών κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για οπλοφορία, μόνο ένας, γερμανός υπήκοος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Η σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται τις τελευταίες ώρες μετά τα βίαια επεισόδια της Κυριακής στην Ειδομένη και ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για δήθεν αλληλέγγυους που υποκινούν σε εξεγέρσεις και επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ.«βλέπει» τα προχθεσινά επεισόδια ως προϊόν οργανωμένου σχεδίου δείχνοντας ως υπεύθυνους αλληλέγγυους, οι οποίοι προέρχονται από Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία και οι οποίοι δεν μένουν στην Ελλάδα, αλλά στην ΠΓΔΜ και μπαινοβγαίνουν κάθε μέρα με τα διαβατήριά τους, για να πάνε στην Ειδομένη. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook