Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια πραγματοποίησαν χθες οι αρχές σε Βιάννο και Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο. Οι συλληφθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά ενώ έκαιγαν ξερά χόρτα και οι φλόγες “έφυγαν” από τον έλεγχό τους.

Πιο συγκρεκριμένα, την Παρασκευή εκδηλώθηκε πυρκαγιά λίγο μετά τις 11:30, σε αγροτική περιοχή της τοπικής κοινότητας Αμιρών του Δ. Βιάννου Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση.

Λίγα λεπτά αργότερα εκδηλώθηκε δευτερη πυρκαγιά περί σε αγροτική περιοχή της τοπικής κοινότητας Παναγιάς του Δ. Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτική έκταση.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων του ανακριτικού Γραφείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ηρακλείου και του Πυροσβεστικού κλιμακίου. Βιάννου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθησαν και προσήχθησαν, για εμπρησμό από αμέλεια μετά από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, για την πρώτη περίπτωση ένας 22χρονος και για την δεύτερη ένας  69χρονος, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.

Για τα δύο περιστατικά ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook