Με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να ισχυροποιήσει την ταυτότητα του ως «έξυπνη πόλη» πραγματοποιεί  σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το μήνα Απρίλιο.

Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη» (σύνδεσμος: https://www.heraklion.gr/municipality/deliberation/smartcity13042016.html ) και οι εκδηλώσεις αναμένεται να  ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου στις 11:00 π.μ. πρόκειται να συνεδριάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Επιτροπή «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», οπότε και θα παρουσιαστεί το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο:  Έξυπνη Πόλη».

Η επιτροπή, πρώτη του είδους της στην Ελλάδα, συντονίζεται από τον Δήμο και περιλαμβάνει εκπροσώπηση και συμμετοχή από τους περισσότερους φορείς της πόλης, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Σκοπός της επιτροπής είναι η συλλογική διαχείριση των στρατηγικών στόχων της πόλης.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμβάλλουν με τις απόψεις τους και άλλοι φορείς και ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται σε σχετικούς τομείς.