Τελευταία ενημέρωση: 18:29

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν δύο Χανιώτες, ηλικίας 29 και 31 ετών οι οποίοι εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση με όπλα η οποία αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Οι δράστες παρέλαβαν μέσω μεταφορικής εταιρείας,  όπλα από περιοχή εκτός Κρήτης ενώ για την σοβαρή αυτή υπόθεση έκαναν επίσημες ανακοινώσεις ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Α. Δασκαλάκης και ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κ.Χινόπουλος.

(αριστερά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Δασκαλάκης,  δεξιά ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κ.Χινόπουλος, κ. Χινόπουλος)

Η επιχείρηση και η σύλληψη των δύο δραστών

Οι αστυνομικές αρχές, ύστερα από πληροφορίες, διεξήγαγαν έρευνες σε βάρος των δύο νεαρών για όπλα και ναρκωτικά. Σήμερα το πρωί, ο 31χρονος μετέβη σε μεταφορική εταιρεία προκειμένου να παραλάβει δύο δέματα τα οποία, όπως αποκαλύφθηκε, περιείχαν βαρύ οπλισμό.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εν λόγω δεμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  τα παρακάτω όπλα που φαίνονται και στις φωτογραφίες:

•    11 πιστόλια,

•    4 γεμιστήρες πιστολιού,  

•    6 περίστροφα, 

•    3 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV

•    διάφορα τμήματα πολεμικού τυφεκίου τύπου KALASHNIKOV 

Επιπλέον στο σπίτι του 29χρονου, συνεργού του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο συλληφθέντες δεν ήταν σεσημασμένος και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές ενώ ο 29χρονος, κατά τη διαρκεια της επιχείρησης σύλληψής του, προέβαλε αντίσταση κατά των αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook