Aπό 23 έως 27 Απριλίου πραγματοποιείται το Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Νέων «MINOAN CUP 2016», στα Χανιά, στα γήπεδα του Κολυμβαρίου, Ταυρωνίτη, Αλικιανού & ARENA CLUB..

Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς (την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Πλατανιά, το Επαγγελματικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων , την Ενωση Διαιτητών Ν. Χανίων ) δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, στη διοργάνωση ενός τουρνουά που θέλουμε να μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων που θα συμμετέχουν. Αθλητών, προπονητών, γονιών και θεατών.

Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί σε θέματα ασφάλειας και μετακίνησης των αθλητών (σύγχρονα λεωφορεία που πληρούν όλα τα απαραίτητα μέσα ασφάλειας, γιατρός στους αγώνες, γιατρός σε επιφυλακή για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό εντός και εκτός αγώνων κλπ).

Στο τουρνουά καλλιεργείται η ιδέα ότι αυτό που μετράει είναι “Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και OΧΙ Η ΝΙΚΗ με κάθε τρόπο”. Οι διοργανωτές θέλουν να περάσουν σε όλους (αθλητές, προπονητές, συνοδούς) το μήνυμα ότι το Διεθνές τουρνουά Ποδοσφαίρου Νέων MINOAN CUP είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά, με όχημα το ποδόσφαιρο, να ζήσουν για μερικές μέρες μαζί με παιδιά από άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες. Αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να  κάνουν καινούριες γνωριμίες και να δημιουργήσουν νέες φιλίες, απαλλαγμένες  από τις διακρίσεις που μπορεί να δημιουργεί το διαφορετικό χρώμα, η διαφορετική θρησκεία ή η διαφορετική οικονομική κατάσταση.

Στο γήπεδο του Ποδοσφαίρου είναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ! Το μόνο που μετράει είναι η χαρά του αθλητισμού και τα….. γκολ!!

Στο τουρνουά συμμετέχουν σχολικές ομάδες, ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά και τμήματα υποδομών ποδοσφαιρικών σωματείων.

Φέτος, θα συμμετέχουν συνολικά 22 ομάδες, με πάνω από 370 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων και δύο ομάδων από την Αυστραλία !!!! ( KATOOMBA HIGH SCHOOL, SYDNEY) .

Στη διάρκεια του τουρνουά οι αθλητές και οι συνοδοί τους, θα επισκεφθούν μεταξύ των άλλων :

Την πόλη των Χανίων, με το απαράμιλλης ομορφιάς Βενετσιάνικο λιμάνι

Το Μουσείο της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου, με πάνω από 1.100 εκθέματα (το τρίτο σημαντικότερο σε εκθέματα μουσείο Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας στον κόσμο).

Το Μουσείο Τυπογραφίας (ένα από τα τρία στην Ευρώπη) όπου θα δουν την εξέλιξη της τυπογραφίας από την εποχή του Γουτεμβέργιου μέχρι σήμερα.

Το έπαθλο του τουρνουά είναι κύπελλο και μετάλλια για τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε κατηγορίας, μετάλλια για τους δεύτερους  και διπλώματα συμμετοχής σε όλους! Επίσης έχει θεσμοθετηθεί το Κύπελλο του Πρώτου Σκόρερ για την κατηγορία ΒU17  καθώς και Κύπελλο Ήθους, όπου αξιολογείται από την Οργανωτική Επιτροπή η συμπεριφορά κάθε ομάδας στο τουρνουά, μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Η τελετή έναρξης του τουρνουά θα γίνει το Σάββατο 23 Απριλίου στις 17:30 στο γήπεδο Κολυμβαρίου και θα τιμήσει με την παρουσία του ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου και ρέκορντμαν συμμετοχών του εθνικού μας συγκροτήματος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ.

Στη διάρκεια της τελετής έναρξης θα μοιραστούν πλούσια δώρα από τη χορηγό εταιρεία ITALIAN FACTORY OUTLET και θα κληρωθεί και ένα ταξίδι 5 ημερών στη Ρώμη για 2 άτομα, για να συνοδέψουν αντιπροσωπευτική ομάδα των Χανίων, που θα συμμετάσχει σε τουρνουά στην Ιταλία.

Οι αγώνες θα γίνονται καθημερινά 09.00 – 13.15 & 17.30 – 20.00 και είναι με ελεύθερη είσοδο.

Οι τελίκοί θα γίνουν την Μ.Τετάρτη στο γήπεδο Αλικιανού, 09.00 – 13.15 και η τελετή λήξης την ίδια μέρα στις 14.30 στο ξενοδοχείο Santa Marina Beach.

Η οργανωτική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά, τους αθλητές και τους γονείς να αγκαλιάσουν το τουρνουά και να δώσουν μαζικό παρών στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook