Την Κυριακή 24 Απρίλη, Κυριακή των Βαϊων το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί τους εμποροϋπαλλήλους να μην εργαστούν και να συμμετάσχουν σε απεργία. 

Όπως αναφερει ανακοίνωση του σωματείου:

"Η Κυριακάτικη Αργία έχει κατακτηθεί από την εργατική τάξη με αίμα. Είναι μέρα ανάπαυσης για τους εργαζόμενους, ημέρα για να απολαύσουμε την οικογένειά μας, τα παιδιά μας. Δεν είναι μέρα για να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές και οι μεγαλοεργοδότες ακόμα περισσότερο. 

Σκοπός των μεγαλοεργοδοτών, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι να ξεμπερδεύουν με το 5νθήμερο, με το οκτάωρο, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Μας θέλουν σκλάβους να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να γεμίζουν τα σεντούκια τους και όχι όπως προσπαθούν να μας παρουσιάσουν για να «μπορεί ο κόσμος να ψωνίζει και να αυξάνει ο τζίρος των μαγαζιών», λες και με τα 200-300 ευρω των μισθων ειναι ο χρόνος για ψωνια που λείπει απ του εργαζόμενους.

Παράλληλα η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο θα ανοίξει το δρόμο για την κατάργησή της και σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο. Πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους.

Η επίθεση τους δε θα έχει τέλος, αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούμε. Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους είμαστε εμείς. Γιατί εμείς παράγουμε τεράστιο πλούτο για τις επιχειρήσεις. Χωρίς εμάς τίποτα δε λειτουργεί.
Χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε να διαλύσουν άλλη μια κατάκτησή μας.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, άντρες και γυναίκες να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί να κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας. 

Τους καλούμε να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

     Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
     Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους. 
     Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
     Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά παίρνουμε αποφάσεις και προετοιμάζουμε τη 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"