Το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Silver Whisper της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Silversea Cruises (που εδρεύει στο Μονακό και με γραφεία σε όλο τον κόσμο), κατέπλευσε σήμερα για πρώτη φορά το 2016 στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στις 7:30 προερχόμενο από την Χάιφα και αναχώρησε στις 14:00 με προορισμό την Κέρκυρα.

Όπως αμαφέρει ο συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων και πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Μπροκαλάκης, το κρουαζιερόπλοιο έχει χωρητικότητα 382 επιβατών και 302 ατόμων πληρώματος, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στην βιομηχανία της κρουαζιέρας, που υποδηλώνει την υπέρτατη πολυτέλεια που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 194 εξωτερικές σουίτες με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, όλες σχεδόν με μπαλκόνι, με εμβαδόν από 27 τ.μ. έως 133 τ.μ.!!!

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κρουαζιερόπλοιου, η κορυφαία πολυτέλεια, ο τεχνολογικός του εξοπλισμός που θεωρείται απαράμιλλος και στοχεύει στην απόλυτη απόλαυση και άνεση των επιβατών, μαζί με τις εκλεπτυσμένες γαστρονομικές προτάσεις, έχουν συντελέσει στο να δημιουργηθεί ένα club πιστών επιβατών.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία και τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας που ανήκουν και βραβεύεται συνεχώς για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Με υψηλόβαθμα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας είχαν γίνει επαφές του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων κατά την διάρκεια των διεθνούς εκθέσεων κρουαζιέρας στη Βαρκελώνη το 2014 και στο Αμβούργο το 2015 με σκοπό την προβολή των πλεονεκτημάτων του προορισμού των Χανίων και την περαιτέρω ανάπτυξη των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να επισκεφθεί τα Χανιά τρεις φορές για το 2016.