Ο ΟΠΕΚΕΠΕ άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο πληρωμής των αγροτικών επιδοτήσεων με το ΑΦΜ και οι περίπου 700.000 δικαιούχοι μπορούν να δουν τα ποσά που πληρώθηκαν από το υπόλοιπο 10% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι περίπου 700.000 παραγωγοί που ανέμεναν εδώ και καιρό την πληρωμή για την ενιαία ενίσχυση 2015 μπορούν πλέον να δουν μέσω του συστήματος πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ τις πληρωμές που έχουν ήδη γίνει απο σήμερα το απόγευμα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Για τον έλεγχο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί χρειάζεται να γνωρίζουν το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ ή τα τέσσερα τελευταία νούμερα της ταυτότητας τους.

Η πληρωμή αφορά το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης που ορίστηκε στο 10% αφου πριν τα Χριστούγεννα είχε πληρωθεί το 90% αλλά και την ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον «Πρασίνισμα».

Παράλληλα ήδη ανοικτό είναι το σύστημα για την υποβολή της αίτησης ΟΣΔΕ για τις επιδοτήσεις του 2016, ενώ οι παραγωγοί γνωρίζουν τι θα πληρωθούν εως και το 2019 αφουο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ήδη αναρτήσει τα οριστικά δικαιώματα της προγραμματικής περιόδου 2016-2020.

Μπείτε  εδώ στην εφαρμογή για τον έλεγχο ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook