Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν 37 μαθητές της Α΄ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πόλη Μέστρε κοντά στη  Βενετία και έζησαν τελευταία ημέρα της εκδρομής τους  έναν "ζωντανό" εφιάλτη .

Συγκεκριμένα ,το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 4 τα ξημερώματα και ανυποψίαστοι τρεις   μαθητές  έπεσαν για ύπνο ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν  τηλεόραση.Ξαφνικά ακούστηκε  ένας εκκωφαντικός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών  που είχαν ξαπλώσει .

 Εικόνα απο το εσωτερικό του κατεστραμμένου δωματίου που διέμεναν οι πέντε μαθητές

Αποτέλεσμα η πτώση να βρει στον ύπνο τους μαθητές που δεν πρόλαβαν όχι μονο  να αντιδράσουν αλλά και να  καταπλακωθούν από τσιμέντο,πέτρες και χώματα και να τραυματιστούν κυρίως στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος τους.

Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση και στάθηκαν τυχεροί, έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν  ακινητοποιημένοι.

Στο σημείο έσπευσαν οι συνοδοί του  σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο . Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουν και ράμματα αφού είχαν ανοιχτές πληγές αλλά και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα.

Τελικά οι τραυματισμένοι μαθητές έπειτα από 6 ώρες νοσηλείας. Το περιστατικό έφτασε μέχρι και το Ελληνικό προξενείο που προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της  πτήσης τους. 

Πηγή: neakriti.gr