Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 8 Μαΐου, απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρεται:

"Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τους Ηρακλειώτες αγω­νι­στές του αντιιμπεριαλι­στι­κού φι­λει­ρη­νι­κού κι­νή­μα­τος να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα 130 χρόνια από την αιμάτινη πρωτομαγιά του ΣΙΚΑΓΟ συμμετέχοντας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας, Κυριακή 8 του Μάη ώρα 10 πμ

1886-2016. Πέρασαν 130 χρόνια και όχι μόνο το 8ωρο έχει καταστρατηγηθεί αλλά και στοιχειώδη δικαιώματα, κατακτημένα με βουνά αγώνες και θάλασσες αίμα αμφισβητούνται. Και δεν θα ξεκολλήσει ο τροχός της Ιστορίας από τη λάσπη της σιωπής όσο οι λαοί μένουν άπραγοι θεατές σε ένα έργο που αφορά τη νέα σύγχρονη σκλαβιά τους.

Όσα επι­τάσ­σουν οι ανά­γκες και τα συμ­φέ­ρο­ντα του με­γά­λου κε­φα­λαί­ου η συγκυβέρνη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ τα κάνει πράξη. Έτσι μαζί με την κλιμάκωση της αντι­λαϊ­κής της πο­λι­τι­κής, ταυ­τό­χρο­να βα­θαί­νει την εμπλο­κή της χώρας μας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπε­ρια­λι­στών με έμ­φα­ση στην περιοχή της Μεσογείου, με τον επαπειλούμενο πόλεμο εναντίον της Λιβύης, με πρόσχημα το Ισλαμικό Κράτος. Δεν επιλέγεται τυχαία η Μεσόγειος ως το πεδίο των νέων συγκρούσεων. Είναι το σταυροδρόμι πλού­σιων ενερ­γεια­κών πόρων, ενερ­γεια­κών δρό­μων και θα­λάσ­σιων δι­αύ­λων στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας για τα μο­νο­πώ­λια. Σε μια τέτοια περίπτωση η βάση της Σούδας αποκτά ιδιαίτερη αξία για τους σχεδιασμούς των Αμερικανών και Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη ως μαγνήτης ολέθρου για τον Κρητικό και Ελληνικό Λαό  καθιστώντας τον την ίδια στιγμή συνένοχο για το σχεδιαζόμενο έγκλημα εναντίον των γειτόνων λαών.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν με το ΠΑΜΕ στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 8 του Μάη εκφράζοντας την αντίθεση τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντίθεση τους  στην εμπλοκή της Πατρίδας μας  στα δολοφονικά σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Να αγωνιστούμε για την επιτυχία της πανελλαδικής 48ωρης απεργίας."