Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η 44χρονη Σ. Μ. του Α., Ρομά, κάτοικος του καταυλισμού των Αγίων Αποστόλων, που κρίθηκε ένοχη πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης σε δύο πυροσβέστες.

Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι δύο συγγενείς της, ηλικίας 26 και 15 ετών, που διέφυγαν της σύλληψης.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 Μαΐου 2016 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς στην συνοικία των Αγίων Αποστόλων Ρόδου, στο σημείο που υπήρχε παλαιότερα καταυλισμός.

Στο συμβάν επενέβη πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες, το οποίο όταν έφθασε στον τόπο της πυρκαγιάς διαπίστωσε ότι υπήρχαν συσσωρευμένες ξύλινες παλέτες και άλλα υλικά που καίγονταν και ότι η φωτιά ήταν σε σημείο επικίνδυνο να εξαπλωθεί σε ξηρά χόρτα, θάμνους και εν συνεχεία σε παρακείμενη δασική έκταση.

Είναι πάγια τακτική της Υπηρεσίας να ζητείται η συνδρομή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. σε ανάλογα συμβάντα στον γνωστό καταυλισμό των τσιγγάνων στην περιοχή του Κορακόνερου αλλά επειδή ο καταυλισμός των Αγίων Αποστόλων θεωρείται εγκαταλειμμένος και επειδή την ώρα εκείνη βρισκόταν στο σημείο μόνο ένας ηλικιωμένος, οι πυροσβέστες επιχείρησαν να σβήσουν τη φωτιά.

Ο ηλικιωμένος ζήτησε από τους πυροσβέστες να αποχωρήσουν από το σημείο, λέγοντάς τους ότι θα έσβηνε ο ίδιος την φωτιά, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν εξαιτίας του κινδύνου που ελλόχευε για την εξάπλωση της.

Τότε, σε ελάχιστο χρόνο από την γύρω περιοχή συγκεντρώθηκε πλήθος από 15 περίπου τσιγγάνους, που άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν ομαδικά τους πυροσβέστες.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθούν κακήν κακώς οι πυροσβέστες από το σημείο και αφού ενημέρωσαν την Διοίκηση, επέστρεψαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατόπιν, επειδή σε όλο το σώμα είχαν μώλωπες και εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού μεταφέρθηκαν με βοηθητικό υπηρεσιακό όχημα στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Ρόδου για τις Πρώτες Βοήθειες.

Η κατηγορούμενη χθες αρνήθηκε τα όσα της αποδίδονται, ενώ υποστήριξε ότι η ίδια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από πυροσβέστη… «καρατέκα»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook