Σε 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο αλλά και στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής καλεί τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΗ αναφέρεται:

“Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες Κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, συμμετέχει στην  48ωρη  Γενική  Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ  για αύριο Παρασκευή 6/5 και Σάββατο 7/5 2016 καθώς και στην 24ωρη Γενική Απεργία την Κυριακή 8 Μαΐου – ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Στο όνομα της κρίσης ο Ελληνικός λαός συνεχίζει να  βιώνει  την πιο βάρβαρη ανατροπή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων καθώς και της κοινωνίας ολόκληρης.

Να ανατρέψουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα.

Οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο λαός έχει τη δύναμη. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους όλους τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετέχουν στην 48ωρη Γενική Απεργία και στη συγκέντρωση Της 24ωρης  Πανελλαδικής Απεργίας  την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος και η θέση μας αδιαπραγμάτευτη

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, για την ύπαρξη αξιοπρεπών συντάξεων και παροχών υγείας,  αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με 8ωρο-40ωρο,  επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, με 751 Ευρώ κατώτατο μισθό, την  αποκατάσταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα ισχύουν για όλους,  την επανακαθιέρωση του εργατικού δικαίου, την εξάλειψη των ελαστικών και επισφαλών μορφών εργασίας. 

Συνάδελφοι-σες

Η Κοινωνική Ασφάλιση έχει ζωτική αξία για μας και τις οικογένειες μας και δεν την χαρίζουμε σε κανέναν. Οι πληγές που θα αφήσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης θα είναι βαριές και μόνιμες, τέλος στον αυταρχισμό και την φτωχοποίηση.   

Ο αγώνας που δίνουμε είναι μακρύς και δύσκολος, γι’ αυτό η ενότητα όλων μας είναι απαραίτητη ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμη μας, να βάλουμε οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές που επιβάλουν Κυβέρνηση, Κεφάλαιο, Δανειστές.     

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ 06 & 07 ΜΑΙΟΥ 2016

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ

Απαιτούμε ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook