Προσωπικές ευθύνες στον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα επέρριψε η δημοτική παράταξη  «Χανιά, μαζί για τον Δήμο μας», με επικεφαλής τον κ. Σκουλάκη, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποφάσεις του κ. Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα σε σχέση με τις αλλαγές των αντιδημάρχων και των προέδρων των Νομικών Προσώπων.

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής  έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για την εκλογή του νέου προέδρου, η παράταξη Σκουλάκη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στο δήμαρχο Χανίων, για την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των συνεργατών του, γεγονός που οδήγησε στον αιφνιδιαστικό μίνι ανασχηματισμό.

"Δεν φταίνε οι συνεργάτες σας κ. Δήμαρχε. Φταίτε εσείς που τους επιλέξατε. Φταίτε εσείς που δεν τους καθοδηγείτε σωστά", σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Δείτε αναλυτικά το κείμενο της δήλωσης

Το αυτοδιοικητικό σύστημα στη χώρα μας δίδει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Δήμαρχο ενός Δήμου να πραγματοποιεί τις οποιεσδήποτε αλλαγές προσώπων στη Διοίκηση του Δήμου θεωρεί αναγκαίες για τη βελτίωση της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των πολιτών. Υπ’ αυτήν την έννοια οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο κ. Δήμαρχος μετά από 20 μήνες Διοίκησης του Δήμου συζητήθηκαν αρκετά από την κοινή γνώμη των Χανίων.

Όμως διαβάζοντας το μήνυμα του Δημάρχου προς τους νέους Αντιδημάρχους στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τη νέα της σύνθεση στις 5/5/2016 η πλειοψηφία των Χανιωτών προσγειώθηκε στη σκληρή πραγματικότητα για τον Δήμο μας και διερωτάται:

Έπρεπε να περάσουν 20 μήνες δημοτικής απραξίας για να συνειδητοποιήσει ο Δήμαρχος ότι για τη σωστή λειτουργία του Δήμου απαιτείται «καλή συνεργασία μεταξύ των αντιδημάρχων, συλλογικότητα και η δημοτική ομάδα να βάλει στην άκρη τα «εγώ» προτάσσοντας το «εμείς»;

Τώρα ανακάλυψε ο Δήμαρχος ότι καθήκον των αντιδημάρχων είναι να κάνουν δουλειά και όχι ο καθένας τους να προτάσσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ή κάτι άλλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει;

Τις προσωπικές φιλοδοξίες τις καταλαβαίνουμε. Αυτό το κάτι άλλο που αναφέρει τι σημαίνει; Τι υπονοεί και σε ποιους αναφέρεται;

Δυστυχώς με την ομολογία του αυτή ο κ. Δήμαρχος δικαίωσε απόλυτα τις προεκλογικές μας προβλέψεις και μετεκλογικές μας επισημάνσεις για έλλειψη κοινού αυτοδιοικητικού οράματος μεταξύ των μελών της ετερόκλητης δημοτικής του ομάδας, με αποτέλεσμα την απραξία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, γεγονός που λειτουργεί σε βάρος της πόλης και των δημοτών μας. Τον ενημερώνουμε: Θα είμαστε παρόντες.

Θα παρακολουθούμε όλα τα έργα και όλες τις δράσεις που είχαμε δρομολογήσει και δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι της απραξίας της Δημοτικής Αρχής η ομολογία του Δημάρχου για έλλειψη συνεργασίας, συντονισμού μεταξύ των συνεργατών του. Δεν φταίνε οι συνεργάτες σας κ. Δήμαρχε. Φταίτε εσείς που τους επιλέξατε. Φταίτε εσείς που δεν τους καθοδηγείτε σωστά


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook