Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους για την άρση του αποκλεισμού των πολιτών της Γάζας, δήλωσαν οι ακτιβιστές του πλοίου Juliano, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα μπροστά από το σκάφος που βρίσκεται εγκλωβισμένο επί 7 ημέρες στο λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση ως προς τον αποκλεισμό των ελληνικών λιμανιών για τα πλοία του στόλου ενώ περιέγραψαν αναλυτικά την περιπέτεια του juliano και τα πολλαπλά εμπόδια που τέθηκαν στο ταξίδι του από τις ελληνικές αρχές αλλά και από το σαμποτάζ που υπέστη πριν ακόμα ξεκινήσει την αποστολή του. 

«Δεν τελειώσαμε εδώ…»

«Το ταξίδι μας δεν τελειώνει, το τέλος του ταξιδιού μας θα είναι η άρση του αποκλεισμού της Γάζας» δήλωσε ο Πολυάνθης Συγγελάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» ενώ και τα υπόλοιπα μέλη δήλώσαν έτοιμοι να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της αποστολής τους, όποτε και αν αυτή οργανωθεί, όντας πλέον επιχειρησιακά σοφότεροι και ψυχικά ακόμα πιο δυνατοί.

Οι ακτιβιστές κατήγγειλαν τα πρωτοφανή εμπόδια που η ισραηλινή, η ελληνική και οι άλλες πρόθυμες πλευρές επινόησαν και εξ αιτίας των οποίων το Juliano βρίσκεται πάντοτε μπλοκαρισμένο στο κρητικό λιμάνι, αφού και η δεύτερη σημαία που απέκτησε, του αφαιρέθηκε μετά από λίγες ώρες.

Εν πλω για τη Γάζα το Dignete

Εν τω μεταξύ, το πλοίο “Dignité / Al Karama” έχει ήδη φύγει από το Καστελόριζο με προορισμό τη Γάζα και στη δική του πορεία στρέφονται πλέον τα φώτα της δημοσιότητας. Μεταξύ των επιβαινόντων είναι και ο συντονιστής της ελληνικής Πρωτοβουλίας Βαγγέλης Πισσίας.

Όπως ανέφεραν οι ακτιβιστές «το μικρό σκάφος με τους 16 επιβαίνοντες, εκπροσωπώντας το σύνολο του διεθνούς εγχειρήματος “Freedom Flotilla II – Stay Human”, έχοντας σπάσει τον αποκλεισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων, έχει ήδη πετύχει μεγάλη νίκη, έχει αποδείξει ότι η επιμονή, η υπομονή και η ευφυής στρατηγική μπορούν να υπερκεράσουν εμπόδια που σε πρώτο χρόνο φαντάζουν ανυπέρβλητα, προχωρά με ψηλή ψυχολογία, ηθικό πλεονέκτημα και πολιτικό σχέδιο προς τον τελικό του στόχο, ένα ακόμα βήμα για το οριστικό σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook