Δεν κάλυψε τους εργαζόμενους η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΠΑΓΝΗ για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ο διοικητής τόνισε ότι "όλες οι αλλαγές θα είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου", γεγονός που δεν ικανοποιεί τις άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που ζητούν οι εργαζόμενοι, για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του νοσοκομείου.

Το ΔΣ του σωματείου προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου, 08:00 με 10:00 πμ και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ενώ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία 8 Ιουνίου με παρουσία στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφέρεται:

"Την Πέμπτη 26/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του σωματείου με τον νέο Διοικητή του νοσοκομείου. Το ΔΣ του σωματείου εξέθεσε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠαΓΝΗ: τα προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου καθώς και της επιχειρηματική δράσης και  λειτουργίας του νοσοκομείου.  

Η τοποθέτηση  του νέου Διοικητή απέναντι στα οξυμένα προβλήματα δεν μας ξάφνιασε! Γνωρίζουμε ότι υπηρετεί την πολιτική της συγκυβέρνησης – Ε.Ε. που θέλει τα νοσοκομεία επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους φθηνούς και αναλώσιμους.

Ενώ δεν τοποθετήθηκε για τα οξυμένα προβλήματα, ένα έκανε ξεκάθαρο: ότι όλες οι αλλαγές θα είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου. Δηλαδή εννοεί τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής από εκεί που άφησαν  οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Εννοεί δημόσιες μονάδες Υγείας  που θα λειτουργούν με κριτήρια επιχειρηματικότητας, με ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση και με έσοδα από την πώληση των υπηρεσιών τους στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς, με πληρωμή μέσω τοπικής φορολογίας.

Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση δεν προσλαμβάνει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, συνεχίζει, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να "μπουκώνει" με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα τη χορήγηση 330 εκατ. ευρώ σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Γι’ αυτό, η πολιτική αυτή αποτελεί απαίτηση των καπιταλιστών και στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η εφαρμογή της στην Ελλάδα ξεκίνησε πολύ πριν την κρίση. Σε αυτή τη πολιτική ο νέος Διοικητής μας κάλεσε να συμπορευτούμε και  να συναινέσουμε.

Εμείς δεν περιμένουμε σωτήρες!

Μόνο με συλλογικό - μαζικό αγώνα θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Με αγώνα που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί.

Σε αυτόν το δρόμο σας καλούμε να αγωνιστούμε μαζί. Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να πάρουν την  υπόθεση στα χέρια τους. Το ΔΣ του Σωματείου προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου, 08:00 με 10:00 πμ και Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Καλούμε επίσης να συμμετέχουν όλοι στην 24ωρη Πανυγειονομική Απεργία 8 Ιουνίου με παρουσία στην Αθήνα.

Παλεύουμε για:

• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο

• Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

•  Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις."