Η μουσικοχορευτική ομάδα που μάγεψε όλους και «κέρδισε» ακόμη και τον Μίκη Θεοδωράκη το βράδυ του Σαββάτου ευχαριστεί γιατί «Το Σάββατο το βράδυ είδαμε όλοι το ίδιο ονειρο»

Με ένα κείμενο που φανερώνει πως τα παιδιά -  που έδωσαν έναν άνεμο φρεσκάδας στην εκδήλωση προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο ΚΑΜ - εκτός από ποιότητα στην τέχνη, έχουν και ποιότητα στην ζωή, ευχαριστούν όλους όσοι τους προσκάλεσαν στην εκδήλωση και κυρίως τον ίδιο τον «αιώνιο έφηβο» τον Μίκη Θεοδωράκη.

Γράφουν:

«Το Σάββατο το βράδυ είδαμε όλοι το ίδιο όνειρο.
Μυριάδες νότες, στίχοι και φωνές. 
Εικόνες της ιστορίας, μυρωδιές της γης, μνήμες του τόπου.
Όλα μαζί. Σε μια μορφή. 
Σε έναν άνδρα δυο μέτρα ψηλό. 
Που τα γνώριζε όλα. Που τα όριζε όλα. Που τα αγκάλιαζε όλα.
Κι αγκάλιασε κι εμάς.
Με το βλέμμα, με τα χέρια, με τα λόγια. Και με τη μουσική του.
Το Σάββατο το βράδυ είδαμε όλοι το ίδιο όνειρο. 
Ζήσαμε όλοι το ίδιο θαύμα.
Γιατί σε αυτόν τον τόπο συμβαίνουν και θαύματα.

Η μουσικοθεατρική ομάδα “Passe-pARTout” ευχαριστεί το Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την πρόσκληση και την τιμή να τραγουδήσουμε για το μεγάλο συνθέτη. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Αγοραστάκη καθώς και τον Ματθαίο Φραντζεσκάκη για την εμπιστοσύνη και την άριστη συνεργασία.

Ευχαριστούμε κυρίως όμως το Μίκη Θεοδωράκη. 
Τον ευχαριστούμε για τη μουσική που μας χάρισε, για την ποίηση που μας δίδαξε, για την στοργή με την οποία μας μίλησε. Κρατάμε τη συνάντηση μαζί του ως παράσημο ζωής. 

 

Τραγούδησαν:
Δήμητρα Ανδρεαδάκη, Τζωρτζίνα Αντωνακάκη, Φαίδρα Γαλανάκη, Αλέξανδρος Δημητριάδης, Ανδρεάς Θεοδώρου, Γιώργος Κολομβάκης, Δέσποινα Κοσσυβάκη, Φρόσω Κοσσυβάκη, Πολύνα Κοτσώνη, Μελίνα – Στέλλα Κουφογιαννάκη, Ηρώ Λουραντάκη, Κωνσταντίνα Μιουμπή, Ελευθερία Μπλαζάκη, Γιώργος Μπραουδάκης, Νεάντα Μπραχουσάι, Ντόνα Μπραχουσάι, Γιώργος Παμφίλης, Παναγιώτης Πετρόπουλος, Ρούλα Σαρικάκη, Βασιλική Σασλή, Μαριλένα Σγουράκη, Αλεξάνδρα Σταμπολάκη, Χριστίνα Σπηλιανάκη, Σοφία Τζατζιμάκη, Αρετή Τσαφαράκη, Αριάδνη Χατζή, Νικολέτα Χατζή, Γεωργία Χιώτη, Τρύφωνας Χριστοφιλάκης
Τύμπανα:
Ηλίας Κοντούδης, Γιάννης Σμυρνάκης

Επιμέλεια:
Γιάννης Γιαννακάκης – Γιώργος Πογιατζής – Τίτος Σμυρνάκης

 

Ποιοι είναι οι Passe-pARTout

Η μουσικοθεατρική ομάδα «passe-partout, δράσεις μετά μουσικής» ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2012. Αποτελείται από νέους, μαθητές και φοιτητές, που επικοινωνούν και εκφράζονται μέσω της μουσικής. Στόχος της ομάδας είναι να αποτελέσει μια νεανική, δημιουργική, καλλιτεχνική παρέα και να εντάξει δυναμικά την τέχνη στο κέντρο της καθημερινής ζωής, σε χώρους οικείους αλλά και ασυνήθιστους.

Πρωτοεμφανίστηκε μέσω του flash mob που διοργάνωσε το Δεκέμβριο του 2012 στη Δημοτική Αγορά Χανίων. Έχει διοργανώσει τρεις μεγάλης διάρκειας παραστάσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2013 στον προαύλιο χώρο του νεοκλασικού Τριανόν και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2014 στις παλιές δικαστικές φυλακές (περιοχή Δικαστηρίων) που άνοιξαν για πρώτη φορά ειδικά για τις παραστάσεις αυτές. Η τελευταία μεγάλη παράσταση της ομάδας πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015 στον προμαχώνα Mocenigo, γνωστότερο ως Πύλη της Άμμου. Το Μάιο του 2016 παρουσίασε μια σύντομη παράσταση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στη Χαλέπα.

Όλες οι εκδηλώσεις της ομάδας έχουν ελεύθερη είσοδο. Η συμμετοχή όλων των μελών είναι εθελοντική και τα τυχόν έξοδα καλύπτονται από τους υποστηρικτές των δράσεών μας.»


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook