Λόγω των αναμενόμενων καιρικών συνθηκών ο εορτασμός στα Θοδωρού μεταφέρθηκε απο την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 το Σάββατο 11 Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά και απο συστάσεις του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, καθώς το πρωί της Τετάρτης αναμένεται έντονος κυματισμός στην περιοχή.

΄Έτσι το συνολικόπρόγραμμα μεταφέρθηκε για το Σάββατο 11 Ιουνίου, οπότε αναμένεται να υπάρξει και μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.

Ο Δήμος Χανίων, η ενορία Αγ. Μαρίνας, η τοπική κοινότητα Αγ. Μαρίνας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας “Τα Θεοδωρού”, ο σύλλογος επιχειρηματιών Αγ.Μαρίνας και η ποδοσφαιρική ομάδα «Γρανίτης» Αγίας Μαρίνας συνδιοργανώνουν και φέτος στην νησίδα των Αγίων Θεοδώρων το πανηγύρι των Αγίων Θεοδώρων.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε ετήσια βάση και είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο οι Δημότες των Χανίων όσο και οι επισκέπτες-τουρίστες- προσκυνητές το υπέροχο αυτό νησάκι με την μεγάλη οικολογική σημασία και τον σημαντικό ρόλο του στην διάσωση του προστατευόμενου κρητικού αίγαγρου.

Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νησίδα γίνεται προσπελάσιμη μόνο για εκείνη την ημέρα.

Οι μετακινήσεις για την νησίδα θα ξεκινήσουν από τον 2ο μώλο της Αγ. Μαρίνας (πίσω από το Φαρμακείο) 07:00 το πρωί , το πρώτο πλοιάριο και το τελευταίο θα είναι στις 13:00 το μεσημέρι για την νησίδα. Η επιστροφή από τη νησίδα προς την Αγ. Μαρίνα. θα είναι το αργότερο15:00 το μεσημέρι. Επίσης τις ίδιες ώρες θα αναχωρεί πλοιάριο από το λιμανάκι του Πλατανιά.

Το εισιτήριο για την μεταφορά των προσκυνητών προς και από την νησίδα είναι 5,00€ στο σύνολο ενώ η μεταφορά των παιδιών μέχρι 12 ετών είναι δωρεάν.

Στον εορτασμό θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. 

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ως διαχειρίστρια του χώρου της νήσου Θοδωρού, ενημερώνει ότι με αφορμή τη γιορτή των Αγίων Θεοδώρων την Τετάρτη 8 Ιουνίου, θα είναι επιτρεπτή η επίσκεψη στο νησί μέχρι και το χώρο του ιερού ναού.
Το νησί είναι χώρος απολύτου προστασίας και η επίσκεψη στο νησί θα είναι επιτρεπτή μέχρι και το χώρο του ιερού ναού από τις   08:00 έως τις 12:00π.μ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και μέχρι της αποχώρησης του κοινού, θα υπάρχει παρουσία δασοφυλάκων κατά μήκος του μονοπατιού, οι οποίοι θα επιμελούνται της ομαλής προσέγγισης και της ανάβασης στο χώρο του ιερού ναού. 
Στο φυλάκιο της Υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί, θα υπάρχει οργανωμένος σταθμός πρώτων βοηθειών καθώς και το μικρό σκάφος για περίπτωση ανάγκης.
Παρακαλούμε τους επισκέπτες να τηρούν τις οδηγίες των φυλάκων, να παραμένουν στο χώρο όπου είναι επιτρεπτή η πρόσβαση και να αποφεύγουν κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει διατάραξη του ευαίσθητου οικοσυστήματος του νησιού. (φωτιά, ρύπανση, θόρυβος κλπ.). 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook