Στo πλαίσιo της έκθεσης «Γιώργος Θωμά Γεωργιάδης. Ομορφιά & αλήθεια. Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» που πραγματοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων μεταξύ 23 Μαϊου και 30 Ιουνίου 2016, θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις καλύπτοντας το ευρύ φάσμα της πολύπλευρης καλλιτεχνικής δραστηριότητας του Γ.Θ. Γεωργιάδη, από τη ζωγραφική μέχρι την μουσική και το θέατρο, υπό τον σχεδιασμό και την εποπτεία των επιμελητών της έκθεσης  Μανόλη Καρτεράκη και Δρ. Κωνσταντίνου Β.  Πρώιμου. Στόχος είναι να προσφερθεί στο κοινό μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του έργου του τιμώμενου καλλιτέχνη, αλλά και να του δοθούν ιδιαίτερες δυνατότητες ψυχαγωγίας μέσα από  νέες αισθητικές εμπειρίες.
 
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, θα ξεκινήσουν τακτές μικρές πιανιστικές βραδιές με τη μορφή δρώμενων ως φόρος τιμής στον Γιώργο Θωμά Γεωργιάδη που ήταν δεινός πιανίστας. Οι πιανιστικές αυτές εβδομαδιαίες «συναντήσεις», οι οποίες θα είναι βραχείας διάρκειας (20-30’),  δεν θα έχουν τη λογική των τυπικών ρεσιτάλ, αλλά στοχεύουν στην συνάντηση της μουσικής με τη ζωγραφική μέσα από την αποκαλυπτική και ελεύθερη περιήγηση των θεατών στην έκθεση. Στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνονται έργα των J.S.Bach, F. Mendelssohn, F.J.Haydn, F. Chopin, W.A. Mozart, L.V.Beethoven, N.Rimsky Korsakov, Rachmaninoff, Babadjanyan, F.Suppe και F.Carulli, σύμφωνα με το σολιστικό ρεπερτόριο, τις προτιμήσεις αλλά και τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του ζωγράφου –πιανίστα Γεωργιάδη.
 
Οι μουσικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό και την μουσική επιμέλεια της μουσικού και καθηγήτριας πιάνου και ακορντεόν στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων κ. Μπέλας Λιονάκη, με τη συνεργασία των προχωρημένων μαθητών της στο πιάνο, Ηρώ Κληρονόμου, Μαρία Βλαχοδήμου, Αντώνη Κωστόπουλο, Κατερίνα Μαλέτσικα, Μαριτίνα Δρυγιαννάκη και Χρήστο Ιωαννίδη, του προχωρημένου μαθητή κιθάρας στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, με καθηγητή τον Αντώνη Λαδάκη, Μιχαήλ Ουρουτζόγλου, καθώς και των μουσικών Δημήτρη Ντρουμπογιάννη (πιάνο) και Γιώργου Μαθιουλάκη  (βιολί).
 
Συγκεκριμένα για  την Tετάρτη 8 Ιουνίου 2016, στις 20.00 ερμηνεύουν στο πιάνο :
 
- Αντώνης Κωστόπουλος : Rimsky Korsakov,  Song of India.
- Ηρώ Κληρονόμου : J.S. Bach, Prelude n.2 B W V 847 σε Ντο ελάσσονα.
- Μαρία Βλαχοδήμου : J.S. Bach, Prelude και Fuga n.9 σε Μι μείζονα.
- Μιχαήλ Ουρουτζόγλου (κιθάρα) και Μπέλα Λιονάκη (πιάνο) : F. Carulli, Nocturne n.2 σε Ρε ελάσσονα.
- Δημήτρης Ντρουμπογιάννης : F. Chopin, Fantasie Impromptu opus 66 και Ern. Lecuona , Cordoba – Gitanerias- Guadalquivir - Malaguena.