Σελίδα σε καλεί σε διαγωνισμό με σκοπό να σου χρεώσει το κινητό

Μια σελίδα έχει δημιουργηθεί στο Facebook όπου μέσα από ένα διαγωνισμό προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία των χρηστών με πιθανότητα να χρεώσει τα κινητά τους, χωρίς να το καταλάβουν.

Συγκεκριμένα στην σελίδα www.facebook.com/WinMercedesBenzAMG, υπάρχει μία ανάρτηση που ζητάει στους χρήστες να κάνουν like, share και να κοινοποιήσουν μια φωτογραφία ενός πανέμορφου αυτοκινήτου Mercedes AMG, του οποίου η αξία ανέρχεται πάνω από 131.000€ και στην συνέχεια να σχολιάσουν στην ανάρτηση.

Μέχρι εδώ είναι όλα καλά, αφού οι παραπάνω διαδικασίες ακολουθούνται σε διαγωνισμούς στο Facebook.

Στο τέλος όμως ζητάει από τους αναγνώστες να μεταβούν στην σελίδα http://amgdealer.com/ ώστε να ολοκληρώσουν την διαδικασία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που θα γίνει 31 Ιουνίου 2016.

Μπαίνοντας εκεί η σελίδα σε ενημερώνει ότι αν θέλεις να κερδίσεις μία καινούρια AMG, πρέπει να πατήσεις το κουμπί «συνέχεια» και πατώντας το σου ανοίγει ένα παράθυρο να κερδίσεις διάφορα δώρα.

Οποιοδήποτε και να επιλέξεις σου ανοίγει μία νέα σελίδα όπου σου ζητάει να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις ενώ στο τέλος σου ζητάει τον αριθμό του κινητού σου. 

Εκεί βρίσκεται η παγίδα και θέλει προσοχή αφού θα πρέπει οι αναγνώστες να προσέξουν ότι στην κάτω πλευρά αναφέρει με μικρά γράμματα ότι πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία η οποία σε χρεώνει 3 sms την εβδομάδα αξίας 2,08€/sms. 

Ουσιαστικά η όλη διαδικασία του διαγωνισμού είναι να σε οδηγήσουν στην σελίδα να πάρουν τον αριθμό του κινητού σου και να χρεώνεσαι με sms χωρίς να το καταλάβεις. 

Βέβαια όπως καταλαβαίνει και ο πιο αδαής, από ένα σημείο και μετά ούτε λόγος για διαγωνισμό αυτοκινήτου, αφού τα υποτιθέμενα δώρα είναι iphone, ipad και ποδοσφαιρικά εισιτήρια. 

Ήδη η ανάρτηση έχει 61.000 likes και πάνω από 47.000 κοινοποιήσεις.

Και μία σημαντική λεπτομέρεια στις πληροφορίες του διαγωνισμού: Αναφέρει ότι θα γίνει 31 Ιουνίου 2016… ο Ιούνιος έχει 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook