Σύσκεψη εκπροσώπων των ΣΠΗΕΦ μη διασυνδεδεμένων νήσων, νησιωτών βουλευτών και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΡΑΕ, πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των συλλόγων ΣΠΗΕΦ Ανατολικής Κρήτης, ν. Ρεθύμνου, Ν. Χανίων, Ν. Δωδεκανήσου, Ανατολικού Αιγαίου και νήσου Λέσβου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Βουλευτών και των εκπροσώπων του Υπουργείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι μικροί παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας Φ/Β.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγών, το new deal του 2014 έπληξε δυσανάλογα τους νησιώτες παραγωγούς και τους σταθμούς που λειτουργούν στα μη διασυνδεδεμένα νησιά.

Η μείωση στην τιμή της KWh, είναι μεγαλύτερη στα Φ/Β που είναι εγκατεστημένα σε μη διασυνδεδεμένα νησιά, σε σχέση με τα διασυνδεδεμένα δίκτυα, αφού το θέμα της υπεραπόδοσης με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Φ/Β δεν υφίσταται και χαρακτηρίστηκαν άδικα “πολύ αποδοτικά”.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε δεδομένης της επικείμενης κατάθεσης στη Βουλή, νομοσχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης των ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook