Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες με φόντο την οικονομία και το Μνημόνιο. «Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς» κοροϊδεύοντας και δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό, δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου από τη Λάρισα μιλώντας για «γαλάζιους σκελετούς στη ντουλάπα του ελλείμματος». Ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ την 7η Νοεμβρίου θα ανάψει «πράσινο φως» για νέα επώδυνα μέτρα μετά τις εκλογές, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό.

Ολομέτωπη επίθεση Παπανδρέου κατά ΝΔ

  Κομβικές για την πορεία της Ελλάδας χαρακτήρισε τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Λάρισα, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι πολιτικό και το δίλημμα εάν η χώρα και η οικονομία της θα πάνε μπροστά ή πίσω. «Οι πολίτες μας ζητούν να πετύχουμε και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκρυψε και κρύβει αλήθειες. «Αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή» είπε ο πρωθυπουργός.

  «Πολιτικό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Οι πολίτες με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα για το \’που\’ θέλει να πάει η χώρα. Θα απαντήσουν στο δίλημμα αν θέλουν η χώρα να πάει μπροστά, αν θα συνεχίσουμε να λέμε \’ναι\’ στο δύσκολο έργο για την σωτηρία της οικονομίας και την εκ βάθρων αναμόρφωση της ή αν θα πάμε πίσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς και μιλώντας για «μαγκιές με πολύ κοντά ποδάρια».

  Υπεραμυνόμενος των επιλογών της κυβέρνησης του, ο Γ. Παπανδρέου ανάφερε ότι τα πρόσφατα θετικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και οι δηλώσεις αναγνώρισης της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας τους τελευταίους 12 μήνες, είναι «η αποστομωτική απάντηση στις αθλιότητες όσων προσπαθούν να λένε ότι με τον αγώνα μας διασύρουμε την Ελλάδα» -απαντώντας έτσι στις κατηγορίες που εξαπολύει εναντίον του η ΝΔ μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων Γιούνκερ.

  Και συνέχισε: «Εμείς με τον αγώνα μας σηκώσαμε περήφανα την ελληνική σημαία. Και αν θέλουν να μάθουν ποιος διέσυρε την Ελλάδα, ας ρωτήσουν κάποιον στο εξωτερικό, αν τους μιλάει κανείς. Και αν θέλουν να μάθουν πώς διασύρθηκε η Ελλάδα, ας ρωτήσουν τον κ. Καραμανλή, αν μιλήσει ποτέ».

Ακόμη και σήμερα, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, η Eurostat βρίσκει «γαλάζιους σκελετούς στην ντουλάπα του ελλείμματος».

  «Δεν είμαι ούτε Καραμανλής, ούτε Σαμαράς» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου. Εμείς δεν υποσχόμαστε να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέσα σε ένα χρόνο. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην ξαναζήσουμε αυτό που ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο και να έχει η Ελλάδα ένα όνομα σεβαστό και με αξιοπρέπεια, ανέφερε.

    Για νέα επώδυνα μέτρα προειδοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς

      Να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Νοεμβρίου κάλεσε την Κυριακή τους ψηφοφόρους ο Αντώνης Σαμαράς, επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να λάβει νέα επώδυνα μέτρα μετά τις εκλογές. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε να ξεκαθαρίσει αν «η παράταση της αποπληρωμής του δανείου θα σημάνει και την παράταση του μνημονίου».

      Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ομιλία του εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου, χαρακτηρισε κρίσιμη την εκλογική μάχη για τρεις κυρίως λόγους.

      Πρώτον, διότι -όπως επισήμανε χαρακτηριστικά- η χώρα περνά σήμερα την πιο σοβαρή δοκιμασία, καθώς η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και πολιτική, αλλά κρίση ολόκληρης της κοινωνίας που βλέπει να ανατρέπονται όλα όσα έμαθε. Δεύτερον, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κοινωνία πλέον στέφεται κατά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς αναγνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το πρόβλημα δανεισμού σε πρόβλημα ελλείματος, ενώ την ίδια ώρα η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο.

      Τρίτος λόγος, για τον οποίο η μάχη των εκλογών είναι κρίσιμη, είναι γιατί, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η ΝΔ εκφράζει πλεόν τον λαό. «Μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές μάς είχαν για τελειωμένους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως «προσπάθησαν να μας απομονώσουν από τον λαό και τώρα βλέπουν ότι σε εμάς προσβλέπει ο λαός. Και ανεβαίνουμε γιατί ο λαός αισθάνεται προδομένος, προδομένος γιατί γελάστηκε, γιατί το ΠΑΣΟΚ έκανε απίστευτα σφάλματα και οργισμένος γιατί επιβάλλουν αβάσταχτες θυσίες».