Πρωτοβουλία για την προσέλκυση εταιρειών μεταφοράς τουριστών στο νομό Ηρακλείου με χαμηλό κόστος διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Ηρακλείου, με στόχο να δοθεί μια νέα προοπτική στον τουρισμό.

Στη συνάντηση μετείχε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και της ΥΠΑ, Δήμων, εμπόρων, ξενοδόχων, ξεναγών και ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων.

Σε δηλώσεις του, όπως δημοσιεύει η Νέα Κρήτη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης

«είναι επιτακτική η ανάγκη να προσελκύσουμε εταιρείες που μπορούν να μεταφέρουν στο νομό Ηρακλείου τουρίστες με χαμηλό κόστος, όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και στη διάρκεια όλου του έτους. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου θα βοηθήσει με οικονομικό και κάθε άλλο τρόπο ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η μελέτη

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αρχικά παρουσίαση της προκαταρκτικής μελέτης που συνέταξε το Τμήμα Ανάπτυξης και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη δρομολόγηση εταιρειών μεταφοράς χαμηλού κόστους (low cost carriers). Ο διευθυντής του Τμήματος κ. Μιχάλης Καθαράκης παρουσίασε επίσης τις προτάσεις που προκύπτουν με βάση τη μελέτη αυτή, για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος.

Ακολούθησε η κατάθεση προτάσεων και απόψεων από τους εκπροσώπους των φορέων για τις επόμενες δράσεις ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα από την επόμενη κιόλας τουριστική περίοδο, ενώ έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του κ. Δολαψάκη για τη σύσταση επιτροπής η οποία θα αναλάβει την πρόσκληση εκπροσώπων των εταιρειών χαμηλού κόστους σε μια συζήτηση για την καθιέρωση πτήσεων από και προς το Ηράκλειο.

Στην επιτροπή θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Περιφέρειας, των Δήμων, των ιδιοκτητών και των διευθυντών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων.