Ενώ ακόμα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ο Ερντογάν «βλέπει» το Ισλαμικό Κράτος – Ανάμεσα στα θύματα και 13 ξένοι υπήκοοι, κανείς Έλληνας

Οι πρώτες εικόνες καταστροφής κόβουν την ανάσα. Ο τρόμος επέστρεψε στην Πόλη, επηρεάζοντας όλη την Ευρώπη για ακόμη μια φορά! Αυτό είναι το μέγεθος μιας ακόμα τραγωδίας που αφήνει πίσω της η νέα τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ με απολογισμό 41 νεκρούς και 239 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 13 ξένοι υπήκοοι, κανείς από τους οποίους δεν είναι Έλληνας.

Οι εικόνες από το εσωτερικό και το εξωτερικό του αεροδρομίου, όπου το βράδυ της Τρίτης τρεις καμικάζι αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο είναι σοκαριστικές. Παντού καταστροφή. Σπασμένα τζάμια, τοίχοι κατεστραμμένοι και συνεργεία που προσπαθούν να κάνουν πάλι το αεροδρόμιο λειτουργικό.

Πώς κατάφεραν τρεις καμικάζι, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ και ζωσμένοι με εκρηκτικά να φτάσουν μέχρι την αίθουσα αναχωρήσεων; Πως το πάθημα των Βρυξελλών δεν έγινε μάθημα; Αναπάντητα ερωτήματα.

Οπως και στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ των Βρυξελλών έτσι και στο Ατατούρκ, οι δράστες πιστεύεται ότι έφτασαν στο σημείο της επίθεσης με ταξί. Προσπάθησαν να περάσουν από τα μηχανήματα ελέγχου αλλά όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, άρχισαν να πυροβολούν. Δυο από τους δράστες πυροδότησαν τα εκρηκτικά στην είσοδο μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς κι ένας τρίτος στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Αν και η τουρκική ηγεσία εμφανίζεται πεπεισμένη ότι πίσω από το λουτρό αίματος στο Ατατούρκ είναι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, για την ώρα δεν υπάρχει καμία ανάληψη ευθύνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook